Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dilma Rouseff nu cedează: cere anularea sentinței prin care a fost demisă de Parlament

fatoonline.com.br
Dilma Rouseff

Avocatul preşedintei destituite a Braziliei, Dilma Rousseff, a înaintat joi recurs la Curtea Supremă (STF), solicitând un nou proces şi anularea sentinţei ce a condus miercuri la demiterea ei de către Parlament, transmite AFP.

În recurs se cere 'suspendarea imediată a efectelor deciziei Senatului care a condamnat-o pe preşedinta Republicii pentru delict de responsabilitate'.

Citește și: Americanii nu sunt de acord cu acordul dintre Rusia şi Germania: De ce se teme Washingtonul

În urma votului calificat de Rousseff drept 'o lovitură de stat parlamentară', ea a fost demisă în urma acuzaţiilor de falsificare a conturilor publice.

Lideră a Partidului Muncitorilor, ea este bănuită că a manipulat aceste conturi pentru a fi realeasă în 2014 în funcţia de preşedinte al Braziliei. Potrivit opoziţiei, Rousseff ar fi determinat bănci de stat să suporte cheltuieli suplimentare neînscrise în buget în 2014 şi 2015 şi ar fi ''cosmetizat'' în mod intenţionat conturile publice pentru a disimula amploarea deficitelor şi a favoriza realegerea sa în 2014.

"Dilma Rousseff a comis importante delicte de responsabilitate (...), a fost condamnată şi astfel îşi pierde mandatul de preşedinte", a susţinut preşedintele Curţii Supreme (STF), Ricardo Lewandowski, care a condus dezbaterile din Senatul transformat cu acest prilej în tribunal.

În schimb, Dilma Rousseff şi-a păstrat drepturile civile, după un alt vot, unde majoritatea necesară de două treimi nu a fost atinsă, susține Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.