Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dimitri Medvedev continuă cu amenințările nucleare: 'Există unele accidente de care nimeni nu poate fi asigurat'

VKontacte
Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev a vorbit despre pericolul izbucnirii accidentale a unui război nuclear. În lumea modernă, izbucnirea 'accidentală' a unui conflict nuclear nu poate fi exclusă. Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, ale cărui declaraţii sunt citate de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, notează Rador Radio România.

'Există unele accidente de care nimeni nu poate fi asigurat, iar izbucnirea accidentală, involuntară a unui conflict nuclear nu poate să nu fie luată în calcul şi de aceea toate aceste jocuri din jurul Ucrainei sunt extrem de periculoase', a afirmat Medvedev.


Pe 22 februarie, Medvedev declara că militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, care nu au fost implicaţi în comiterea de crime împotriva umanității, ar putea fi exoneraţi, după încheierea aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse.

În aceeași zi, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și-a exprimat opinia potrivit căreia nu va exista nicio apropiere între Rusia și Occident, inclusiv cu Statele Unite, în viitorul apropiat. Medvedev s-a referit şi la opiniile sale liberale. Medvedev nu a exclus o nouă incursiune împotriva Kievului în cadrul îndeplinirii sarcinilor în aşa-zisa operațiune militară specială.

Ultima amenințare

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a ameninţat din nou Occidentul cu un război nuclear total dacă Rusia, în urma războiului în Ucraina, este împinsă înapoi la graniţele sale din 1991, recunoscute la nivel internaţional.

În opinia sa, revenirea Ucrainei la vechile sale graniţe ar fi în contradicţie cu Constituţia rusă, în special din cauza faptului că aceasta stipulează că teritoriile cucerite în estul Ucrainei şi Crimeea au fost deja anexate ca părţi integrante ale Rusiei.

Frontierele din 1991 sunt liniile de frontieră comune ale Rusiei şi Ucrainei recunoscute la nivel internaţional înainte de anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014 şi înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

"Şi acum să trecem la întrebarea principală: Oare aceşti idioţi (din Occident) chiar cred că poporul rus ar accepta o astfel de dezintegrare a ţării sale?", a scris Medvedev pe contul său de Telegram.

Din contră, forţele armate ruse şi-ar desfăşura întregul arsenal şi ar ataca Washingtonul, Berlinul sau Londra, în plus faţă de Kiev, a precizat el.

Aceste capitale şi alte "locuri istorice frumoase au fost înscrise demult ca ţinte ale triadei nucleare (a Rusiei)", referindu-se la configuraţia de rachete intercontinentale terestre, rachete lansate de pe submarine şi bombardiere strategice cu bombe nucleare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.