Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza celei mai lungi secete din ultimele decenii, sute de elefanţi, gnu, bivoli, girafe şi zebre au murit în Kenya

chimpreports.com
elefanți

Sute de elefanţi, gnu şi zebre au murit în Kenya în mijlocul celei mai lungi secete din ultimele decenii, scrie CNN.

"Serviciul pentru protecţia vieţii sălbatice din Kenya, cercetăşii comunitari şi echipele de cercetare au găsit morţi 205 elefanţi, 512 gnu, 381 zebre comune, 51 bivoli, 49 zebre Grevy şi 12 girafe în ultimele nouă luni”, potrivit unui raport publicat vineri,a declarat Ministerul Turismului din ţară.

"Seceta a avut un impact negativ asupra populaţiilor de ierbivore şi în special asupra celor de gnu şi zebră", scrie news.ro.

Seceta prelungită din estul Africii de-a lungul ultimelor patru sezoane ploioase consecutive a afectat aproximativ 18 milioane de oameni de penuria de alimente în Somalia, Etiopia şi Kenya, potrivit rapoartelor Programului Alimentar Mondial.

Organizaţia Meteorologică Mondială a ONU a declarat că această secetă este cea mai lungă din regiune din ultimele patru decenii.

În Kenya, sezoanele consecutive de precipitaţii sub medie au făcut ca albiile râurilor să sece şi au distrus pajiştile din rezervaţiile de vânat, potrivit ministerului Turismului.

"Ecosistemele cel mai grav afectate găzduiesc unele dintre cele mai vizitate parcuri naţionale, rezervaţii şi conservaţii din Kenya, inclusiv zonele Amboseli, Tsavo şi Laikipia-Samburu”, se arată în raportul său.

Într-un interviu acordat BBC în iulie, Najib Balal, fost secretar de cabinet pentru fauna sălbatică şi turism, a spus că schimbările climatice ucid acum de 20 de ori mai mulţi elefanţi decât braconajul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.