Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza exploatării criptomonedelor și a verii fierbinți, Iranul a întrerupt exporturile de energie electrică

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

Tarifele reduse au făcut din Iran o țară atractivă pentru minerii de criptomonede, iar acum țara se confruntă cu dificultăți pentru a reduce decalajul dintre producția și consumul de energie electrică.

Provocarea Iranului cu consumul în continuă creștere de energie electrică a atins noi culmi, determinând țara să oprească exporturile de energie electrică.

Abuzer Salihi, directorul general al companiei iraniene de distribuție a energiei electrice Tevanir, a anunțat la televiziunea de stat că a redus exporturile de energie electrică la zero „astfel încât să nu existe nicio problemă în furnizarea energiei electrice în țară”. El a spus că furnizarea de energie electrică către provincia Herat din Afganistan, care a importat 70% din energia electrică din Iran, sa oprit complet pentru a satisface nevoile interne.

Potrivit cifrelor declarate de Tevanir, valoarea zilnică a energiei electrice a ajuns la peste 65.000 de megawați, în timp ce producția este de aproximativ 54.000 de megawați. În afară de căldura verii, activitățile Bitcoin ( BTC ) și minele de criptare din țară - cunoscute pentru subvențiile semnificative la electricitate pentru industria locală - sunt listate ca fiind o cauză a cererii ridicate de energie.

Iranul a legalizat mineritul criptografic în 2019 pentru a licenția și reglementa minerii din țară. Dar țara a văzut, de asemenea, o creștere a activităților miniere fără licență, mulți mineri fără licență folosind rețeaua electrică rezidențială pentru a alimenta platformele miniere consumatoare de energie.

Prima măsură a Iranului în acest an a fost amendarea celor care minează folosind energia casnică.

A urmat interdicția de a mina până la trecerea lunilor fierbinți de vară. Anunțată de președintele Hassan Rouhani în mai, interdicția de minat criptomonede va dura până în septembrie pentru a asigura accesul la energie electrică pentru consumul intern. Rouhani a mai susținut că 85% din activitatea minieră din Iran este fără licență.

Ca o ultimă soluție înainte de a opri exporturile de energie electrică, țara a solicitat, de asemenea, tuturor celor care minează criptomonede legal să își oprească activitățile. Eshaq Jahangiri, primul vicepreședinte al Iranului sub conducerea lui Hassan Rouhani, a făcut anunțul în timpul unei întâlniri cu oficiali ai Ministerului Energiei. „Ne vom asigura că electricitatea nu va fi întreruptă în locuri esențiale și importante”, a spus el.

Între timp, Iranul își continuă represiunea împotriva activităților de minat criptomonede ilegal. Luna trecută, autoritățile au confiscat peste 7.000 de platforme de minat la o fermă care opera în capitala Teheranului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.