Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din cauza migrației, Republica Moldova a ajuns la cea mai mică rată de șomaj din istoria țării

Linkedin
somaj

Republica Moldova a ajuns la cea mai mică rată a șomajului din istoria sa și în comparație cu toate țările UE. Aceasta însă nu ar fi motiv de bucurie.

Timp de 30 de ani, țara a cunoscut o prăbușire a numărului de locuri de muncă. Și chiar dacă acestea apar, se constată că nu sunt lucrători. Aceasta în condițiile în care o bună parte din populația aptă de muncă a plecat pete hotare. „Dacă nu vom întreprinde măsuri ca să aducem oamenii acasă, va trebuie să extindem legea ca străinii să lucreze la noi”, spune analistul economic Veaceslav Ioniță, transmite Agora.md.

În Republica Moldova, în trimestrul trei al anului 2021, în plină pandemie se înregistrează cel mic număr de șomeri din toată istoria țării, iar rata șomajului a ajuns la nivelul de 2,5% care este cel mai scăzut nivel din toată UE și toată Europa. Țara cu rată apropiată de cea din Moldova este Olanda cu 3,1%, iar media europeană este de 6,7%, potrivit datelor prezentate de analistul economic Veaceslav Ioniță.

Expertul afirmă că în pandemie, deși în Europa s-a înregistrat creșterea ratei șomajului, în Republica Moldova acest indice a scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.