Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din ce în ce mai mulţi germani se orientează către populism şi se declară dezamăgiţi de democraţie

populism_-cover(1)

Din ce în ce mai mulţi germani se orientează către populism şi se declară dezamăgiţi de democraţie, relevă rezultatele unui sondaj citate luni de dpa, potrivit Agerpres.

Participanţii la sondaj au fost întrebaţi, între altele, dacă sunt sau nu de acord cu enunţul: "Sunt foarte mulţumit de felul în care funcţionează democraţia". Un total de 59% dintre respondenţi au spus că sunt de acord complet sau în oarecare măsură, ceea ce înseamnă cu 9% mai puţini comparativ cu anul trecut, când la aceeaşi întrebare au răspuns pozitiv 68%. 

În acelaşi timp, proporţia celor care afirmă că au adoptat o atitudine populistă a crescut de la unul din nouă germani în sondajul de anul trecut la unul din opt în acest an.

Citește și: Germania autorizează extrădarea spre Belgia a unui diplomat iranian

Studiul a definit o persoană cu orientare populistă drept acea persoană care este de acord cu o listă de opt afirmaţii despre funcţionarea statului şi societăţii, cum ar fi "Partidele politice vor doar votul oamenilor, nu le pasă de opiniile lor" şi "Ceea ce politicienii numesc 'compromis' reprezintă de fapt o trădare a propriilor idei". 

La sondajul realizat în mai şi iunie de Infratest dimap pentru Fundaţia Bertelsmann au luat parte 3427 de persoane, dintre care 2322 au spus că au fost la vot, iar 1105 au spus că nu au votat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.