Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Din peste 1.000 de persoane bombardate în teatrul din Mariupol, aproape 130 au ieșit cu viață de sub dărămâturi

tickernews.co
razboi ucraina

Aproximativ 130 de persoane au fost salvate deocamdată de sub dărâmăturile Teatrului Dramatic din oraşul ucrainean asediat Mariupol, bombardat miercuri, în timp ce invazia Rusiei în Ucraina a intrat în cea de-a patra săptămână, relatează dpa.

Cel puţin 1.000 de persoane se refugiaseră în teatrul din Mariupol, care se află sub asediu de peste două săptămâni, în momentul în care a fost bombardat, a indicat primarul Vadim Boicenko, citat de dpa.

"Unii oamenii ies (de sub dărâmături) în viaţă!", a reacţionat parlamentarul ucrainean Serhii Taruta într-o postare pe Facebook, după ce echipele de intervenţie au început să dea la o parte molozul.

Se pare că multe persoane refugiate în teatru au reuşit să fugă în adăpostul subteran al teatrului înainte ca bomba să cadă peste clădire, ceea ce le-a salvat viaţa.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc pentru acest incident, partea ucraineană afirmând că a fost un bombardament deliberat al ruşilor, în timp ce forţele ruse au acuzat de atac regimentul naţionalist ucrainean Azov.

Condiţiile sunt îngrozitoare la Mariupol, oraşul-port la Marea Azov fiind blocat din toate părţile de forţele ruse, care împiedică livrarea de produse alimentare, apă şi medicamentele către populaţia locală.

"Numai în ultimele 24 de ore, 53 de corpuri neînsufleţite ale cetăţenilor noştri ucişi de agresorul rus au ajuns la morgile din oraş", a indicat şeful administraţiei militare locale, Viaceslav Ceaus, pe Telegram.

Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului a documentat moartea a cel puţin 780 de civili în Ucraina - între care 58 de copii şi adolescenţi - de când trupele ruse au invadat în urma cu trei săptămâni această ţară. Înaltul Comisariat a verificat şi informaţiile despre 1.252 de răniţi. Dar numărul real al victimelor este considerat a fi mult mai mare.

Un total de nouă coridoare umanitare urmau să fie stabilite joi pe teritoriul Ucrainei, declarase anterior vicepremierul Irina Vereşciuk, dar tentative de evacuare planificate anterior au eşuat în mod repetat.

Negocierile dintre Kiev şi Moscova au continuat joi în format de videoconferinţă, a confirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.