Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinastia Mazăre continuă - avocatul lui, Stelian Ion, vrea să fie primar la Constanța (presă)

Radu Pop
Constanta.ro
Stelian Ion Radu Mazăre

Stelian Ion, deputat USR, candidează pentru Primăria Constanța. Constanța are, într-adevăr, foarte multe probleme. PUZ-uri abuzive și ilegale, construcții haotice, clădiri care stau să cadă, străzi neasfaltate, parcări lipsă, probleme la colectarea deșeurilor, corupție în administrație și multe altele. Toate moștenite de la Mazăre și transmise mai departe, cu sfințenie, de clanul lui Decebal Făgădău, înțepenit la Primăria municipiului. Stelian Ion vine și ne promite marea cu sarea, cu alte cuvinte să „salveze acest oraș”. Întrebarea este cine va salva orașul de Stelian Ion? Pentru că din păcate USR-istul, ca și Constanța, are foarte multe probleme, scrie psnews.ro:

„În primul rând, a fost unul dintre favorizații fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, și avocatul acestuia în trei procese în anii 2000. Nu e un lucru cu care Stelian Ion să se mândrească, pentru că știm unde este acum fostul edil și „nu dă bine” să te lauzi că ai făcut parte din categoria privilegiaților care au obținut avantaje de pe urma regimului Mazăre. Acesta l-a răsplătit pe avocatul Stelian Ion desemnându-l avocat al Regiei Autonome a Domeniului Public și Privat a Primăriei Constanța. Acolo se primeau contracte de reprezentare în justiție, bine plătite din bani publici.

În al doilea rând, Stelian Ion promite că va fi necruțător cu dezvoltatorii imobiliari care desfigurează Constanța și că va face ordine în haosul urbanistic actual. Este foarte vehement față de unii dezvoltatori și nu se sfiește să-i înfiereze: în 2016 a înființat, împreună cu alți avocați, asociația „Verde Urban”, cu scopul declarat de a „lupta pentru respectarea și îmbunătățirea reglementărilor urbanistice, protecția mediului, împotriva abuzurilor administrației publice”. Dar, în realitate, atât el cât și USR Constanța tratează preferențial dezvoltatorii imobiliari din municipiu, în funcție de interese.

De exemplu, celebrul grup CELCO, una dintre acele firme care construiește un bloc între case, care solicită PUZ-uri contestabile, a fost ocolită de Stelian Ion. Motivul? Aceeași firmă a donat 200.000 de lei către USR, în campania prezidențială. Interesul partidului primează asupra intereselor locuitorilor din Constanța, unde Stelian Ion se vrea primar.

Un alt exemplu, cazul Grupului Solid House. În 2016, avocatul Stelian Ion acționează în instanță una dintre firmele din grupul Solid House, pe motiv că dezvoltatorul ridica un bloc în vecinătatea locuinței sale, privându-i apartamentul de soarele zilnic. La scurt timp după începerea procesului, Stelian Ion renunță la acțiunea în instanță, primind de la dezvoltatorul imobiliar suma de 10.000 de euro, despăgubiri. Dezvoltatorul își vede liniștit de treabă și ridică blocul respectiv, îi ia lui Stelian Ion soarele, dar îi dă banii. Interesul personal primează asupra intereselor locuitorilor din Constanța, unde Stelian Ion se visează (încă) primar.

Ce concluzii poate să tragă alegătorii, atât despre problemele orașului cât și despre cele ale avocatului lui Mazăre? Unele la mintea cocoșului: activitatea „civică” pe care o duce Stelian Ion la malul mării e benefică din punct de vedere financiar pentru partidul său, fapt care îi asigură o viață lungă în partid și acces la orice candidatură își dorește.

Stelian Ion nu va putea fi niciodată acel edil „necruțător cu dezvoltatorii imobiliari”, pentru că interesul poartă fesul.

-nu este omul care va face ordine în haosul urbanistic actual.

-se vinde ieftin, la fel ca și partidul din care face parte.

Atunci care este „singura șansă de a salva acest oraș”? Lăsăm constănțenii să tragă singuri concluzia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.