Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinastia Rajapaksa ia sfârșt în Sri Lanka - Demisia președintelui a fost acceptată de Parlament

cloudinary.com
sri lanka presedinte

Preşedintele parlamentului din Sri Lanka a confirmat vineri că şeful statului, Gotabaya Rajapaksa's, şi-a înaintat demisia, urmând ca actualul premier să devină preşedinte interimar, transmite dpa potrivit Agerpres.

Adresându-se naţiunii în direct la televiziune, Mahinda Yapa Abeywardena a declarat că demisia lui Rajapaksa, trimisă joi prin e-mail, a fost acceptată şi că prim-ministrul Ranil Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar până la alegerea unui nou şef al statului.

Wickremesinghe fusese numit preşedinte interimar miercuri după fuga lui Rajapaksa din ţară, dar acum trebuie numit din nou în funcţie dat fiind că demisia preşedintelui a fost acceptată în mod oficial.

Parlamentul de la Colombo urmează să se reunească sâmbătă pentru a decide data la care legislativul cu 225 de locuri îl va alege pe noul preşedinte.

Rajapaksa a fugit din Sri Lanka în Maldive după ce protestatari antiguvernamentali au luat cu asalt reşedinţa prezidenţială oficială din capitală, pe fondul crizei economice severe şi al penuriei grave de combustibili cu care se confruntă ţara.

La apogeul dinastiei Rajapaksa, patru frați au deținut posturile de președinte, premier, ministru al finanțelor, al apărării și de interne, printre altele.

Plecarea sa este un moment istoric pentru națiunea insulară de 22 de milioane de oameni pe care familia Rajapaksa a condus-o cu o mână de fier pentru aproape 20 de ani înainte să piardă susținerea cetățenilor, notează CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.