Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dîncu: Acest guvern își propune construirea unui proiect de țară

DancuGuv2

DancuGuv2Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat pentru Agerpres, duminică, 10 ianuarie, că a renunțat la toate activitățile sale pentru a se dedica total acestui guvern, care își propune construirea unui proiect pentru România precum și a unui model de guvernare.

„Știu că într-un an nu se poate schimba România, dar cred că orice trebuie să aibă un început. Vreau să aducem mugurii încrederii în România, să arătăm că se poate face mai mult și mai bine, fără gălăgie zilnică, cu modestie și competență”, a adăugat Vasile Dîncu.

În domeniul fondurilor europene, vicepremierul a declarat că își propune finalizarea procesului de închidere a programelor 2007-2013, un grad de absorbție de 95% pe PODCA și de 85% pe POR dar și lansarea cererilor de proiecte 2014-2020 pentru minim 60% din bugetele alocate celor două Programe..

„Rezultatele tuturor acestor activități constituie premise obligatorii pentru dezvoltarea teritoriului național, pentru că fără suportul cadastral realizat, fără utilitățile publice de bază — în primul rând alimentarea cu apă și canalizarea—, fără instrumente de fundamentare a deciziei, fără a avea o administrație calificată, nu putem vorbi de dezvoltare”, a subliniat Vasile Dîncu.

Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice și-a propus o serie de termene clare pentru proiectele sale. În luna ianuarie vor fi elaborate proiecte de legi privind Sistemul integrat de cadastru și carte funciară și o HG privind structura și organizarea Registrului Electronic Național al Nomenclaturii Stradale, cel târziu în februarie va fi elaborată și adoptată Strategia privind dezvoltarea funcției publice, pentru ca în martie să fie adoptată  Strategia privind formarea profesională 2016-2020.

„Vicepremierul Vasile Dîncu a mai spus că, printre altele, în 2016 vor fi finanțate cel puțin 482 de obiective (săli de sport, complexuri sportive, așezăminte culturale, bazine de înot, lucrări de primă urgență, patinoare artificiale, centre sociale, cămine de bătrâni, reparații și consolidări monumente istorice, piețe agro-alimentare etc), dintre care aproximativ 300 au termen de finalizare în acest an”, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.