Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dîncu: Dacă aș fi avut un doctorat plagiat aș fi demisionat din Guvern

DancuGuv2

Viceprim-ministrul Vasile Dâncu a declarat joi, 10 decembrie, la UNDE TV, că dacă presa l-ar fi prins că și-ar fi plagiat doctoratul ar fi demisionat din Guvern fără să mai aștepte decizia vreunei comisii.

Moderatorul Robert Turcescu l-a întrebat pe vicepremierul Dîncu cum ar proceda dacă presa ar descoperi că tea sa de doctorat ar fi fost plagiată: ar cere să existe analiza unei comisii sau ar demisiona din funcție?

„Depinde de relevanța datelor publicate mediatic. (...) Nu am  studiat cu atenție acest document (investigația Emiliei Șercan referitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Petre Tobă - n.red.), nu este în zona mea de competență, nu mă pricep la zona de drept”, a răspuns inițial Dîncu.

Turcescu i-a cerut vicepremierului să își imagineze totuși o astfel de ipoteză și să răspundă clar cum ar proceda.

„Situația mea ar fi alta. În condițiile în care ar exista așa ceva eu unul în fața conștiinței mele aș stabili că aș mai putea să mă laud cu titlul de doctor nu și aș renunța imediat la diploma de doctor. Dar nu vorbesc despre asta în conexiune cu alți oameni. Cred că e nevoie să se ia decizii în acest sens de către instituțiile la care dau doctorat”, a afirmat Vasile Dîncu.

După multe insistențe ale moderatorului de a spune dacă ar demisiona sau nu din funcție într-un astfel de context, Vasile Dîncu a declarat:

„Contează ce crede fiecare despre el. Eu unul aș renunța la funcția publică. Problema este legată de către cei care nu sunt convinși că jurnalistul are dreptate, sunt alte spețe și procedează cum vor ei. Nu vreau însă să asociez soluția mea dând sfaturi altora”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.