Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomat ucrainean: Dacă Odesa cade, Moldova ar fi următoarea victimă

Reddit
Moldova

Paun Rahovei, însărcinatul cu afaceri de la ambasada Ucrainei în România, a declarat la Interviurile Digi24.ro că Putin „se va opri doar acolo unde va fi oprit”.

Reprezentantul ucrainean al ambasadei de la București spune că planurile rușilor ar fi acum de capturare a Donbasului și a culoarului terestru spre Crimeea. De asemnea, rușii vor porturile Odesa și Mariupol.

„Mariupolul le oferă rușilor o cale strategică în Crimeea pe uscat. Sunt și alte orașe, Herson. Ei aveau în planurile lor inițiale ocuparea țărmului Mării Negre în întregime. Odesa e punctat în acest set de planuri pe care le au. Ei vorbeau despre Novorossiya care cuprindea tot sudul Ucrainei. Pericolul există. Regiunea Nikolaev rezistă și asta îi încurcă pe ei în atacarea Odesei”, a declarat deputatul ucrainean pentru sursa citată.

El a mai adăugat că cea mai mare problemă a forțelor ucrainene este cerul deschis. În aer forțele ruse prevalează și în fiecare zi sunt bombardamente.

„Odesa este cea mai vizată acum. Am văzut astăzi că au căzut câteva bombe foarte, foarte aproape de infrastructura civilă. Pentru a ne ajuta, noi avem nevoie de închiderea cerului. Aici ar fi vorba și de armament anti-aerian, nu neapărat implicarea NATO. Dacă Odesa cade, România îi va avea pe ruși la gurile Dunării, Republica Moldova ar fi următoarea victimă”, a mai spus diplomatul.

În cadrul aceluiași interviu, Paun Rahovei a mai declarat că în războiul din Ucraina sute de oameni au fost uciși fără vină, numai pentru faptul că sunt ucraineni. El și-a exprimat speranța că Putin va ajunge să poarte răspundere pentru toate aceste crime pe banca Tribunalului de la Haga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.