Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomația lui Klaus Iohannis va fi pusă la încercare: Șeful statului o primește la Cotroceni pe Katalin Novák, președintele Ungariei

Facebook
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis o va primi la Palatul Cotroceni pe Katalin Novák, președintele Ungariei, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta o face în România, la invitația șefului statului român. Cei doi oficiali vor discuta inclusiv de agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Președintele României, Klaus Iohannis, o va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Katalin Novák, președintele Ungariei, cu prilejul vizitei oficiale pe care aceasta o face în România, la invitația șefului statului român, anunță Administrația Prezidențială. „Vizita va oferi prilejul unei discuții aprofundate privind modalitățile de diversificare și aprofundare ale dialogului bilateral, în continuarea întrevederii din 10 iunie 2022 a celor doi înalți oficiali, în marja Summitului Formatului B9 de la București. De asemenea, vizita are loc în contextul în care anul acesta se împlinesc 20 de ani de la adoptarea Declarației de Parteneriat Strategic între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare pentru Europa Secolului XXI (Budapesta, 29 noiembrie 2002). Președintele României va evidenția, cu prilejul vizitei, deschiderea părții române pentru consolidarea dialogului și cooperării bilaterale cu Ungaria, stat vecin deosebit de important, în vederea promovării de proiecte de interes comun, în beneficiul celor două state și al cetățenilor lor, indiferent de etnie. Va fi reiterat interesul părții române pentru o cooperare pragmatică și orientată spre rezultate concrete, structurată pe baza principiilor și valorilor incluse în documentele fundamentale ale cooperării bilaterale”, potrivit sursei citate.

Cei doi șefi de stat vor aborda, potrivit unui comunicat de presă, și situația actuală din plan regional, european și global, ca urmare a agresiunii militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei, urmând a fi analizate implicațiile pe diverse planuri: securitar, umanitar, economic, al crizei alimentare și altele.

„Nu în ultimul rând, vor fi abordate consecințele în plan regional, în raport cu state partenere precum Republica Moldova. În ceea ce privește agenda europeană, președinții României și Ungariei vor discuta despre extinderea Uniunii Europene și despre măsurile coordonate la nivelul Uniunii pentru a răspunde actualei crize din domeniul energiei”, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.