Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoarea generală a Greenpeace a fost desemnată 'ambasadoarea pentru climă' a Germaniei

reuters.com
Jennifer Morgan greenpeace

Berlinul a desemnat-o miercuri pe directoarea generală a Greenpeace, americana Jennifer Morgan, "ambasadoarea pentru climă" a Germaniei, într-un moment în care guvernul lui Olaf Scholz a făcut din dezvoltarea de energii regenerabile una dintre priorităţile sale, informează AFP.

Jennifer Morgan, care conduce ONG-ul pentru apărarea mediului din 2016, va deveni de la 1 martie "reprezentanta specială pentru politică internaţională asupra climei" a Germaniei, a anunţat ministrul afacerilor externe al acestei ţări, ecologista Annalena Baerbock, care a prezenta-o pe această "ambasadoare a climei" drept viitoarea sa "mână dreaptă"

Este prima dată când un guvern german, format în decembrie şi care numără cinci miniştri ecologişti, dintre care unii în posturi-cheie, se dotează cu o asemenea funcţie, potrivit Agerpres.ro.

"În politica externă, am plasat de asemenea lupta împotriva crizei climatice pe locul pe care trebuie să fie, printre primele în agenda noastră", a subliniat şefa diplomaţiei germane în timpul unei conferinţe de presă susţinută cu Jennifer Morgan. "Criza climatică va schimba în mod fundamental lumea noastră în anii care vin", a insistat Annalena Baerbock.

După şi-a început activitatea, în decembrie, guvernul tripartit al cancelarului Olaf Scholz a făcut din climă una dintre principalele sale priorităţi, cu un obiectiv ambiţios: până în 2030 consumul de electricitate va trebui să fie format în proporţie de 80% din energii regenerabile.

Prin urmare, implicarea lui Jennifer Morgan constituie "o nominalizare de vis" şi "un semnal important pentru protecţia internaţională a climei", potrivit Annalenei Baerbock.

"Timpul presează. Avem nevoie de o cooperare internaţională cum nu s-a văzut niciodată înainte" pentru a limita încălzirea planetei cu 1,5 grade Celsius, a afirmat Jennifer Morgan, dând asigurări că Acordul de la Paris asupra climei, care conţine acest obiectiv, este, din punctul ei de vedere, "un bun acord". "Avem nevoie de ambiţii, de viteză şi de solidaritate" pentru a atinge această ţintă, a adăugat ea.

Jennifer Morgan, care vorbeşte germana şi a studiat-o în SUA, a depus în urmă cu mai multe luni o cerere de naturalizare în Germania, a precizat Baerbock. După ce va obţine cetăţenia germană, ea va face parte din actualul guvern german ca secretar de stat.

Morgan şi-a dedicat întreaga carieră apărării mediului, evoluând în diferite ONG-uri şi think-tank-uri. Ea şi-a făurit o reputaţie de apărătoare neobosită a popoarelor şi ţărilor aflate în avanpostul încălzirii climatice a planetei şi celor mai puţin capabili să se protejeze împotriva acestor ravagii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.