DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Directoarea Liceului Traian din Constanța a fost schimbată din funcţie. Asociaţia Elevilor ceruse demiterea ei din luna octombrie pentru "abuzuri"

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Directoarea Liceului Traian din municipiul Constanţa, pe care Asociaţia Elevilor o acuzase că ar fi săvârşit mai multe abuzuri şi ceruse să fie demisă, a fost schimbată din funcţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) la începutul acestei săptămâni, scrie news.ro.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că, în 2 decembrie, Consiliul de Administraţie al ISJ a hotărât încetarea detaşării în interesul învăţământului din funcţia de director a Gabrielei Costea, numită la conducerea Liceului Teoretic "Traian” din Constanţa, începând din 2 septembrie 2019.

"Decizia de încetare a detaşării din funcţia de director a fost luată în urma gestionării necorespunzătoare a situaţiei conflictuale de la Liceul Teoretic Traian, care a fost semnalată de către Asociaţia Elevilor şi Avocatul Poporului”, se arată în comunicat.

Funcţia de director al Liceului Traian din Constanţa va fi ocupată, începând din 4 decembrie, de Zoia-Gabriela Bucovală, cadru didactic titular la Liceul Teoretic Traian.

Zoia-Gabriela Bucovală este fost inspector general al ISJ Constanţa.

Citește și: Hans Klemm va citi pentru copii, de Sfântul Nicolae, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a solicitat, la sfârşitul lunii octombrie, demiterea directoarei de la Liceul Teoretic "Traian" din municipiul Constanţa din cauza mai multor abuzuri pe care acesta le-ar fi săvârşit, amintând de faptul că a obligat membrii Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ să semneze un acord de confidenţialitate prin care să nu divulge informaţii de interes public discutate în cadrul şedinţelor şi că a introdus în regulamentul de funcţionare al liceului o prevedere care statuează, printre interdicţiile elevilor, şi pe aceea de a aduce atingere imaginii instituţiei de învăţământ, această măsură încâlcând Statul Elevilor.

AEC arăta că vicepreşedintele asociaţiei, Roxana-Ioana Şerban, reprezentant al elevilor în Liceul Teoretic "Traian" din Constanţa, a făcut public un document privind banii ce sunt strânşi de către asociaţia de părinţi a liceului pentru acoperirea cheltuielilor privind paza şcolii şi alte materiale precum roll-up-uri pentru zilele şcolii, bani pentru serbări, detergenţi etc. În document se regăseşte suma pe care fiecare clasă trebuie să o achite, ea fiind raportată la numărul de elevi/clasă înmulţit cu suma de 100 lei/elev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.