Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director ANPC: 'Românii trebuie să cumpere alimente doar din locuri autorizate'

ANPC

În România, trebuie să existe o educație a consumatorului, astfel încât românii trebuie să cumpere alimente doar din locuri autorizate, potrivit directorului Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din ANPC, Paul Anghel, potrivit Mediafax.

„Trebuie să existe o educație a consumatorului și să îl facem să înțeleagă riscurile la care se expune atunci când consumă un aliment care are în compoziție ingrediente ce pot afecta sănătatea. Consumatorul trebuie să cumpere doar din locuri autorizate, este cel mai important lucru. Să nu mai cumpere de la marginea drumului sau din portbagajul mașinilor, sperând că produsul va fi natural, bio, eco sau orice altă variantă care le-ar aduce anumite beneficii sau care le va aduce aminte de un gust tradițional.

Citește și: EXCLUSIV Din lac în puț! Ludovic Orban a făcut-o lată! Ultima numită, prinsă cu ilegalități! Ar avea dosar penal

Produsele tradiționale sunt înregistrate la ministerul Agriculturii. În piețele, oboarele și celelalte locuri neautorizate, organele de control nu au cum să ajungă. Nu putem să supraveghem orice portbagaj de mașină din care cineva, de Paște, scoate un miel și îl vinde, cum nu putem să monitorizăm nici atunci când cineva, de Crăciun, scoate din mașină o pulpă de porc spre vânzare”, a atenționat oficialul ANPC, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Paul Anghel a dat avertizări că, în perioada sărbătorilor de iarnă, autoritatea va demara tematici de control la nivel național, pentru produsele care se află la comercializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.