Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director decorat cu Ordinul Republicii demis de la unicului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol

stephencodrington.com
tiraspol

Ion Iovcev, directorul unicului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, liceul „Lucian Blaga”, a fost demis din funcție. Despre aceasta anunță Iovcev pe pagina sa de Facebook, arătându-se nedumerit de faptul că anunțul despre ultima sa zi de muncă i-a fost făcut prin telefon.

Anunțul a fost dureros pentru director, deoarece a venit în ajunul aniversării a 30 de ani de la fondarea instituției, în fruntea căreia Iovcev s-a aflat mai bine de 29 de ani.

„...După ce am trecut prin Covid 19, după ce am suprvetuit în urmă accidentului rutier grav...după ce vicepriministru pentru reintegrare a refuzat unui angajat de la Biroul de Reitegrare să mă felicite cu ocazia zilei mele de naștere......după ce am primit diplomă MECC...a urmat și "surpriza", semnată de ministrul în exercițiu Liliana Pogolșa - ordinul de eliberare din funcția de director al Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol... Și asta se întâmplă în ajunul aniversării de 30 de ani ai instituției, în fruntea căruia am fost mai bine de 29 de ani...

Mi-am dedicat în întregime acestei școli, sufletul și inima îi apaține Liceului, copiilor.

N-am crezut că doar printr-un singur sunet de telefon... se poate de....și doar să-ți sune că azi este ultima zi de muncă..”, a scris Iovcev pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, potrivit Codului Muncii al R.Moldova, Contractul individual de muncă cu o anumită persoană în caz de atingere a vârstei de 65 de ani de către conducătorul unităţii. Persoanele eliberate din serviciu în acest temei pot fi angajate pe o durată determinată, în orice funcţie, alta decât cea de conducător de unitate de stat, inclusiv municipală, sau de unitate cu capital majoritar de stat.

Ion Iovcev este directorul Liceului “Lucian Blaga” din oraşul Tiraspol, din 1992. De atunci a reușit reuşeşte să menţină unicul liceu românesc din capitala autoproclamatelor autorităţi de la Tiraspol, care nu recunosc dreptul băştinaşilor la limba română în grafie latină.

Ion Iovcev a fost decorat prin decret prezidențial cu Ordinul Republicii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.