Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Director UniCredit: 'Şansele de reducere a expunerii la Rusia sunt limitate'

unicredit

UniCredit are opţiuni "limitate" de a-şi reduce expunerea la Rusia, a afirmat miercuri directorul financiar al grupului bancar italian, Stefano Porro, excluzând furnizarea de sprijin suplimentar subsidiarei locale, transmite Reuters.

UniCredit continuă să evalueze opţiunile de reducere a expunerii la Rusia "în condiţii corespunzătoare" cu o echipă complet dedicată, a declarat Porro, la conferinţa Goldman Sachs, care are loc la Roma.

Acesta a adăugat: "Analizăm toate potenţialele opţiuni la un preţ justificabil", iar afacerea din Rusia contribuie la lichiditatea grupului, potrivit Agerpres.ro.

Numerarul net de la subsidiara rusă, a cărei valoare UniCredit nu a dat-o publicităţii, va trebui să fie cel puţin parţial restituit de un viitor cumpărător, declaraseră anterior pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Porro a declarat că UniCredit are timp pentru a decide cum va proceda în relaţia cu Rusia. UniCredit, care are aproximativ 4.000 de angajaţi şi 1.500 de clienţi de tip corporate în Rusia, a decis să deprecieze valoarea operaţiunilor sale din Rusia cu aproape două miliarde de euro în primul trimestru al acestui an.

"O echipă dedicată lucrează la reducerea riscurilor în condiţii corespunzătoare, dar este important să spunem că acum oportunităţile sunt mult mai limitate", a afirmat directorul financiar al grupului bancar italian.

Acesta a adăugat că UniCredit exclude furnizarea de sprijin financiar suplimentar subsidiarei sale din Rusia, prin lichiditate şi capital.

Alte surse au declarat pentru Reuters că UniCredit a discutat cu licitatorii locali, dar escaladarea sancţiunilor occidentale a afectat aceste eforturi, determinând extinderea căutărilor în ţări cum ar fi China şi India, unde cumpărătorii ar fi deschişi la chilipiruri.

Investitorii din China, India sau Turcia, ţări care nu susţin sancţiunile contra Rusiei, ar putea fi interesate de active ale căror preţuri au scăzut după ieşirea firmelor occidentale, în urma războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.