Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: 'Băncile nu urmăresc validarea informaţiilor sensibile prin e-mail, SMS sau social media'

securitate cibernetica

Banca nu urmăreşte validarea informaţiilor sensibile prin e-mail, SMS sau social media, ci doar infractorii cibernetici fac acest lucru în numele entităţilor financiare, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, miercuri, pe Facebook

"Evită accesarea link-urilor sau ataşamentelor pe care le întâlneşti în mesaje electronice venite din surse necunoscute. Verifică de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. Banca nu îţi va solicita niciodată furnizarea de informaţii cu caracter personal, date de autentificare sau date de card prin accesarea unui link sau ataşament dintr-un mesaj", susţin specialiştii în securitate cibernetică.

DNSC recomandă utilizatorilor de Internet să acceseze platforma sigurantaonline.ro, unde pot afla cum se pot proteja de atacatorii care le "vânează" datele, potrivit Agerpres.ro.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

"Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont", notează reprezentanţii DNSC.

În plus, în cazul în care există pagube materiale, va trebui depusă o plângere la Poliţia Română şi, totodată, poate fi notificat DNSC, la numărul unic 1911 sau pe mail, la adresa alerts[@]dnsc.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.