Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Agenţiei Spaţiale Europene: 'Europa trebuie să joace un rol mai mare în sectorul zborurilor spaţiale comerciale'

akamaized.ne
sistemul solar spatiu univers planete

Europa trebuie să joace un rol mai mare în sectorul zborurilor spaţiale comerciale, a declarat miercuri Josef Aschbacher, directorul-general al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), informează DPA.

"Trebuie să ne poziţionăm pe segmentul comercial", a declarat Josef Aschbacher miercuri, la ILA Berlin Air Show, avertizând totodată că, în caz contrar, accesul european la spaţiu ar putea fi periclitat pe termen lung.

"Întrebarea este aceasta: vrea Europa să închirieze o cameră mică într-un hotel aflat undeva la periferie şi să-şi facă cercetările în timp ce există o petrecere în camera de alături?" , a adăugat directorul ESA.

În acest scop, ESA a înfiinţat un directorat propriu care se va ocupa cu organizarea de zboruri comerciale în spaţiu, a precizat el, potrivit Agerpres.ro.

"Spaţiul este o resursă", a declarat astronautul Matthias Maurer, care a revenit pe Terra la începutul lunii mai şi care a fost prezent la ILA Berlin Air Show. "O resursă care va stabili piaţa în timpul generaţiei următoare, iar noi, ca europeni, trebuie să participăm şi să jucăm în prima ligă", a adăugat astronautul german.

Josef Aschbacher s-a pronunţat şi în favoarea unei reglementări mai ample în ceea ce priveşte utilizarea spaţiului. Reglementările ar trebui să acopere chestiuni precum deşeurile spaţiale şi accesul la spaţiu.

În ultimii doi ani, au fost lansaţi în spaţiu la fel de mulţi sateliţi ca în toate deceniile care au trecut de la plasarea pe orbită a primului satelit, a adăugat directorul ESA.

"Agenţiile de reglementare, majoritatea fiind acreditate la ONU, nu ţin încă pasul cu această realitate", a mai spus Josef Aschbacher.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.