Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ANM anunță o vreme total neobișnuită: de 70 de ani nu s-a mai întâmplat așa ceva

se schimbă vremea

Directorul ANM, Elena Mateescu, susține că finalul lunii martie și începutul lunii aprilie aduc temperaturi record în termometre, cu maxime de până la 28-29 de grade. Directorul ANM susține că este cel mai călduros final de martie din ultimii 70 de ani, iar în dimineața zilei de 29 martie au fost consemnate maxime istorice la mai multe stații meteo.

"Până în această seară, la ora 21:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 45-55 km/h, iar la munte rafale de 60-70 km/h.

În același timp, până la ora 18:00, vorbim și de o atenționare meteorologică de cod galben pentru zona Moldovei, partea de est și sud-est a Transilvaniei.

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. La această oră consemnăm deja valori de 24 de grade Celsius la Calafat, Turnu Măgurele.

De asemenea, la București Filaret, dar și la Brăila, Focșani, Galați și, de altfel, la foarte multe stații din partea de sud şi sud-est a țării, temperaturile depășesc 20 de grade, semn că vremea este una foarte călduroasă.

Astăzi, cu siguranță vom atinge pragul unei zile de vară, cu 25 de grade Celsius.

Ne așteaptă temperaturi de vară

Ultimele zile ale lunii martie vor aduce temperaturi care se pot apropia de 28, chiar 29 de grade.

Cu siguranță vom atinge recorduri ale valorilor minime și maxime zilnice, cum de altfel și în această dimineață am înregistrat la 20 de stații meteorologice, cele mai ridicate temperaturi minime pentru o zi de 29 martie", a spus şefa ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena 3 CNN.

Vremea în luna aprilie

Temperaturile medii ale lunii aprilie vor fi ușor mai ridicate decât cele normale, potrivit prognozei pentru perioada 1 - 29 aprilie, transmisă de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Săptămâna 1 - 8 aprilie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 8 - 15 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 - 22 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 22 - 29 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.