Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul DSP Iaşi: 10% din cazurile de infectare cu tulpina Delta înregistrate în prezent la nivel naţional sunt din judeţul Iaşi

Journal of Infectious Diseases
plamani covid

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că 10% din cazurile de infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV-2 înregistrate în prezent la nivel naţional sunt din judeţul Iaşi.

Potrivit sursei citate, sunt 24 de cazuri confirmate ca fiind infectate cu această tulpină în judeţul Iaşi, majoritatea celor infectaţi fiind din municipiul Paşcani, scrie Agerpres.ro.

"Ieri (marţi-n.r) incidenţa cazurilor din judeţul nostru reprezenta 10% din totalul cazurilor înregistrate la nivel naţional, ceea ce ne îngrijorează foarte mult. Tot ieri am primit confirmarea a 11 cazuri noi cu tulpina Delta, dintre care şapte din zona Paşcani. Toate cazurile care sunt internate provin din zona Paşcani. Suspiciunile sunt mai multe. Săptămâna trecută am trimis 28 de probe la analiză la Matei Balş (institutul n.red.), dar răspunsul a venit deocamdată numai pentru 11. Bănuim că e o mobilitate a persoanelor care vin din afara ţării. Am cerut să întocmească o situaţie cu persoane venite din afară, pe fiecare localitate în parte. Considerăm că acesta este un factor de risc, motiv pentru care trebuie să luăm legătura cu autorităţile locale din acele zone", a declarat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.