Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul echipei Haas speră ca Schumacher şi Mazepin să îngroape securea războiului

formula1.com
formula 1 ferrari

Directorul echipei de Formula 1 Haas-Ferrari, Guenther Steiner, şi-a exprimat încrederea că cei doi piloţi ai scuderiei, germanul Mick Schumacher şi rusul Nikita Mazepin, vor înceta certurile dintre ei şi se vor concentra pe performanţa sportivă, scrie DPA.

În context, Steiner a exclus posibilitatea aducerii unui alt pilot la echipă în locul unuia dintre cei doi.

''Există coechipieri care nu sunt şi prieteni. Trebuie să se înţeleagă şi să continue ca parteneri, ca şi componenţi ai aceleiaşi formaţii'', a spus Steiner, informează Agerpres.

Tensiunile între cei doi au izbucnit weekendul trecut la Zandvoort, la Marele Premiu al Olandei, când Mazepin aproape că l-a scos în decor pe Schumacher când germanul a încercat la un moment dat să-l depăşească.

Steiner a adăugat însă că va avea o discuţie cu Mazepin pentru ca rusul să înceteze să mai piloteze ''atât de agresiv'', Schumacher criticându-şi înainte coechipierul pentru stilul său de condus.

Este puţin probabil ca Haas să se despartă de Mazepin deoarece tatăl lui Nikita este printre cei mai importanţi investitori la echipă.

Steiner a apreciat, de asemenea, că tensiunile dintre cei doi şoferi nu au nimic personal, ci se datorează circumstanţelor de a fi debutanţi, fiecare încercând să demonstreze că este bun şi că îşi merită locul în echipă.

La MP al Olandei, Mazepin a abandonat din cauza unor probleme tehnice, iar Mick Schumacher a încheiat cursa pe ultimul loc (18), iar în clasamentul general al piloţilor, după 13 etape, Schumacher este pe poziţia a 19-a, iar Mazepin pe 20 (din 21 de locuri).

Duminică, cei doi vor participa în MP al Italiei, la Monza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.