Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul executiv al Citigroup Inc consideră că Europa se îndreaptă spre recesiune mai mult decât SUA

kafkadesk.org
recesiune faliment

Directorul executiv al Citigroup Inc, Jane Fraser, a declarat vineri că este mai probabil ca Europa să intre în recesiune decât Statele Unite, ea alăturându-se astfel altor directori executivi ai unor bănci globale care au avertizat săptămâna aceasta cu privire la sănătatea economiei mondiale.

Fraser, șefa celei de-a treia bănci americane ca mărime și cu cea mai mare concentrare la nivel global, s-a întors recent dintr-un turneu mondial cu opriri în Asia, Europa și Orientul Mijlociu, unde a spus că discuțiile sale s-au axat pe "cei trei R", spune Reuters.

"Este vorba de rate, de Rusia și de recesiune", a spus Fraser, vorbind la o conferință pentru investitori la New York, potrivit Mediafax.ro.

Dar Fraser a spus că în Europa, "partea de energie a avut cu adevărat un impact asupra unui număr de companii din anumite industrii care nici măcar nu sunt competitive în acest moment". "Din cauza costului electricității și a costului energiei, unele dintre ele își închid operațiunile. Așa că Europa a părut cu siguranță mai probabilă să se îndrepte spre o recesiune decât se vede în SUA", a adăugat Fraser.

Fraser a spus că în Statele Unite, întrebarea se referă mai mult la ratele dobânzilor decât la recesiune.

Miercuri, președintele și directorul general al JPMorgan & Chase, Jamie Dimon, a descris provocările cu care se confruntă economia americană ca fiind asemănătoare unui "uragan", în timp ce președintele și directorul operațional al Goldman Sachs, John Waldron, a declarat joi că actuala criză economică este una dintre cele mai provocatoare cu care s-a confruntat vreodată.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a contribuit la sentimentul pesimist, spunând că are un "sentiment super rău" în legătură cu economia și că trebuie să reducă aproximativ 10% din locurile de muncă la producătorul de automobile electrice, într-un mesaj trimis joi intitulat "întrerupeți toate angajările la nivel mondial". citiți mai departe

Fraser a mai spus că se așteaptă ca piețele de acțiuni din SUA să intre într-o perioadă de volatilitate mai redusă și ca guvernul chinez să lanseze o nouă rundă de stimulente fiscale în lunile următoare, pe măsură ce această țară începe să se deschidă de la blocajele legate de pandemia COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.