Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al BTA, Kiril Valchev: 'Mass-media ar trebui să răspândească cunoştinţe despre valorile durabile'

coe.int
bulgaria

"Noi, media, suntem intermediarul care ar trebui să răspândească cunoştinţe despre valorile durabile, dincolo de preocupările umane mărunte", a declarat miercuri directorul general al Agenţiei bulgare de presă (BTA), Kiril Vălcev, salutându-i pe participanţii la cea de-a 17-a Reuniune Mondială a Presei Bulgare care se desfăşoară în Israel în perioada 1-3 noiembrie.

"Trebuie să suprimăm păcatul şi să defilăm prin virtuţi: castitate, caritate, sârguinţă, răbdare, bunătate, smerenie. Trebuie să ţinem la distanţă de domeniul nostru vămile văzduhului, precum balivernele, neadevărul, defăimarea, denigrarea, ura, ranchiuna şi insensibilitatea", a declarat Valcev în discursul său, potrivit Agerpres.

El a subliniat că reuniunea din Ţara Sfântă ar trebui să ajute media bulgare să răspândească trei informaţii importante. Prima este despre salvarea evreilor bulgari de la Holocaustul de acum 80 de ani şi despre doliu şi amintirea acelor evrei din restul lumii care nu au fost salvaţi. "A doua este despre prezenţa îndelungată a spiritului bulgarilor în acest Oraş al lui Dumnezeu, care atrage pelerini de pe meleagurile Bulgariei încă de pe vremea dominaţiei otomane, dornici să dobândească cea mai sublimă expresie referitoare la a fi un creştin ortodox răsăritean. Noi, media bulgare, putem ajuta Biserica Ortodoxă Bulgară, alături de statul bulgar, să ne restabilim prezenţa aici", a subliniat directorul general al BTA.

Primul panel al Reuniunii Mondiale a Presei Bulgare s-a concentrat pe media şi mântuirea umană.

"Este foarte frumos când spunem povestea evreilor bulgari. Pentru bunicii mei este mai mult o poveste de dragoste decât una tragică. Ei s-au cunoscut datorită Holocaustului. Erau ţărani, au suferit de pe urma Legii Protecţiei Naţiunii care exista atunci, de pe urma unei legislaţii teribile", a spus preşedintele Consiliului Religios Central Israelit, Maxim Delcev.

Reamintind că în 2023 se împlinesc 80 de ani de la salvarea evreilor bulgari, Delcev a spus "că acest eveniment s-a petrecut pentru a sfida aceste legi şi întregul aparat de stat, care avea oameni care doreau ca evreii să fie trimişi la lagărele morţii".

Reprezentantul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, care a participat online la convorbiri, a declarat că rolul media bulgare din întreaga lume este acela de a susţine libertatea de exprimare şi de a apăra ideea că cineva poate avea o altă opinie decât ceea ce media, reţelele sociale şi mediul impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.