Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al CJAS Bistriţa-Năsăud a anunțat joi un protest al angajaților în fața unității

bns.ro
BNS

Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Vilhelm Szekely, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că angajaţii instituţiei vor ieşi din birouri în data de 9 noiembrie şi vor întrerupe lucrul pe durata unui protest care ar urma să aibă loc, concomitent, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

"Protestul continuă, exact cum am început în 2 noiembrie. Mâine, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, domnul preşedinte Costin de la BNS va acorda un interviu presei naţionale. Acolo va fi un protest mare, cu toţi angajaţii Casei Naţionale şi vor participa, probabil, şi colegii noştri din casele judeţene limitrofe Capitalei. Noi, la ora 10,00, ieşim în faţa instituţiei şi, cât ţine protestul în faţa Casei Naţionale, o să ţină şi în faţa Casei Judeţene, o să fim în legătură permanentă cu Bucureştiul, după care ne întoarcem înapoi în birouri şi muncim numai şi numai în relaţie cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Trebuie să întocmim proiectul de buget pentru anul 2024, situaţiile pe care ni le cere Bucureştiul. Nu lucrăm în legătură cu asiguraţii noştri şi furnizorii de servicii în legătură cu Casa Bistriţa şi rezolvăm doar problemele de urgenţă", a declarat, miercuri, Szekely, potrivit Agerpres.

În ultimele zile, CJAS a publicat, pe pagina de socializare a instituţiei, mesaje de susţinere venite din partea asociaţiilor profesionale ale medicilor de familie, farmaciştilor şi stomatologilor, care s-au declarat solidari cu protestul început în data de 2 noiembrie.

Directorul general Vilhelm Szekely spune că aceste mesaje nu au fost o surpriză pentru el, având în vedere buna colaborare dintre CJAS şi furnizorii de servicii medicale.

"Nu a fost o surpriză, pentru că noi avem o legătură şi o colaborare bună cu furnizorii noştri, adică noi avem o atitudine de parteneri într-un contract. (...) Ne-a părut bine şi ne simţim oarecum reconfortant că ne susţin, pentru că ei ştiu ce salarii mici sunt în Casa de Asigurări de Sănătate şi noi ştim ce venituri realizează fiecare medic din judeţ care este în legătură cu sistemul. Funcţionarii publici câştigă de la 3.500 la 4.200 de lei, net, în mână, deci este cam venitul unui brancardier din Spitalul Judeţean de Urgenţă. Directorul general câştigă cât o asistentă şefă de secţie", a afirmat Szekely.

La această dată, CJAS Bistriţa-Năsăud are 49 de angajaţi şi, potrivit directorului general, o parte dintre aceştia ar putea pleca, dacă problema salarială nu va fi rezolvată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.