Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București, înlocuit din funcție cu Adriana Alexandru

schimbare

Directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI - București), Decebal Popescu, a fost demis joi din funcție, locul său urmând să fie luat de către Adriana Alexandru, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Fost secretar de stat din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), Decebal Popescu a fost numit temporar în funcția de director general al ICI București în octombrie 2016.

Conform site-ului instituției, noul director general al ICI, Adriana Alexandru, este cercetător științific gradul I, ce și-a început activitatea de cercetare în cadrul ICI București ca programator (1976-1980), trecând prin 12 trepte profesionale până la funcția din prezent. A absolvit cursurile Facultății de Automatică, Universitatea Politehnică din București (1976) și ale Facultății de Matematică, Universitatea din București (1982), cu specializarea Matematică-Informatică.

În anul 1998, Alexandru obține doctoratul în cadrul Universității Politehnice București, la Facultatea de Automatică, în domeniul 'Supervizării proceselor, diagnoză incidente, inteligență artificială'.

Adriana Alexandru a publicat nouă cărți, 148 de studii și comunicări publicate în volum, 64 de articole publicate în reviste în țară și străinătate, 17 rapoarte de cercetare publicate în străinătate, dintre care 20 de lucrări indexate ISI. De asemenea, a condus ca director sau responsabil de proiect 13 proiecte de cercetare-dezvoltare internaționale și 43 naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.