Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al Nissan Motor dă asigurări că arestarea președintelui companiei nu va afecta relația cu Renault și Mitsubishi

nissanusa.com
nissan

Arestarea preşedintelui Nissan, Carlos Ghosn, nu va afecta relaţia producătorului auto nipon cu Renault şi Mitsubishi, a afirmat luni directorul general al Nissan Motor, Hiroto Saikawa, transmit AFP, Reuters şi AP, informează News.ro.

"Parteneriatul dintre cele trei entităţi nu va fi afectat de acest eveniment, în schimb vom colabora pentru a ţine sub control posibilele confuzii", le-a declarat jurnaliştilor Saikawa, după ce Carlos Ghosn a fost arestat luni la Tokyo.

Ghosn conduce alianţa dintre Nissan, Renault şi Mitsubishi. El a fost arestat luni la Tokyo, iar Nissan a informat că preşedintele Consiliului de Administraţie, Carlos Ghosn, "timp de mai mulţi ani", a declarat la fisc venituri inferioare valorii reale. Conform rezultatelor unei anchete interne, "au fost descoperite alte nereguli, precum utilizarea bunurilor companiei în scopuri personale", a informat grupul auto japonez, care a adăugat că va propune joi Consiliului de Administraţie demiterea lui Carlos Ghosn.

Hiroto Saikawa a confirmat că Ghosn a fost arestat după ce a fost interogat de procurori, care îl acuză de încălcarea legislaţiei în domeniul financiar.

A fost un şoc pentru angajaţi şi directori, dar va reprezenta un test pentru alianţa Nissan - Renault - Mitsubishi, care a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane de unităţi.

"Dincolo de faptul că-mi pare rău, simt o imensă frustrare, dezamăgire, disperare, indignare şi resentimente", a declarat Saikawa, la conferinţa de presă în care şi-a cerut scuze timp de şapte minute pentru problemele cu care se confruntă acum Nissan.

De asemenea, a fost arestat şi un alt director al Nissan, Greg Kelly.

Saikawa a anunţat că joi va propune Consiliului de Administraţie al Nissan să voteze pentru demiterea lui Ghosn şi a lui Kelly, deoarece "faptele lor nu pot fi tolerate de companie".

Conform postului public de televiziune din Japonia (NHK) şi agenţiei de presă Kyodo, Ghosn a câştigat aproape zece miliarde de yeni (89 de milioane de dolari) în perioada 2010 - 2015, dar a declarat fiscului doar cinci miliarde de yeni (44 de milioane de dolari) sau jumătate din suma primită.

Luni, acţiunile Renault au scăzut cu 14% la Bursa de la Paris. Titlurile Nissan încă nu au fost afectate, informaţiile privind problemele cu care se confruntă Ghosn apărând după închiderea pieţei bursiere din Japonia.

Ghosn a fost directorul general al Nissan în perioada 2001- 2017, a devenit în 2005 directorul general al Renault, conducând simultan cei doi producători auto. În 2016, Ghosn a fost ales preşedintele Mitsubishi Motors.

În vârstă de 64 de ani, Carlos Ghosn este cel care a dus alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi în fruntea industriei auto mondiale, o reuşită care i-a adus o remuneraţie uneori contestată. Potrivit firmei de consultanţă Proxinvest, pentru diferitele sale poziţii în cadrul alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn a fost recompensat în 2017 cu 13 milioane de euro, dintre care 7,4 milioane euro le-a primit în calitate de CEO al Renault.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.