Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al Societe Generale ia prin surprindere lumea bancară: 'Este o decizie pe care am luat-o cu umilinţă, multă emoţie dar şi cu o minte senină'

societe generale

Directorul general al băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat marţi că nu va încerca să-şi reînnoiască mandatul la următoarea adunare a acţionarilor din 23 mai 2023, luând prin surprindere lumea bancară, transmite Reuters, conform news.ro.

A treia mare bancă listată la bursă din Franţa a anunţat că va lansa procesul de găsire a unui succesor pentru Oudea, care este CEO din 2008, şi că acesta ar trebui să fie finalizat până în 2023.

”Este o decizie pe care am luat-o cu umilinţă, multă emoţie dar şi cu o minte senină”, a spus Oudea, a cărui ultimă sarcină majoră a fost să intermediaze o retragere ordonată a băncii din Rusia, prin vânzarea diviziei locale a companiei unui oligarh apropiat Kremlinului.

”Deşi aceasta este o surpriză, vestea are sens pentru noi”, a spus analistul Jefferies Flora Bocahut, într-o notă, considerând că este ”de înţeles” ca o bancă şi şeful acesteia să tragă o linie după 15 ani.

”De asemenea, considerăm că momentul este potrivit, performanţa SocGen şi-a revenit semnificativ faţă de ultimele minime, capitalul fiind suficient, strategia 2025 clară şi în mişcare”. a adăugat Bocahut.

Sub conducerea lui Oudea, SocGen şi-a eficientizat operaţiunile în ultimii ani, pentru a spori randamentele şi solvabilitatea financiară, în special prin vânzarea de afaceri în Europa Centrală şi de Est şi reorientarea serviciilor bancare corporative şi de investiţii.

Absolvent al şcolilor franceze de elită Ecole Polytechnique şi ENA, Oudea s-a alăturat Societe Generale în 1995. El a devenit director financiar în ianuarie 2003, înainte de a prelua funcţia de CEO în 2008, în urma pierderilor uriaşe ale operaţiunilor cu instrumentele derivate pe acţiuni, cauzate de traderul necinstit Jerome Kerviel.

Oudea a devenit apoi preşedinte şi CEO până în 2015, când funcţia a fost împărţită.

În această lună, banca a depăşit aşteptările privind câştigurile din primul trimestru, dar a rezervat provizioane mai mari pentru creditele care s-au deteriorat pe măsură ce impactul economic al războiului din Ucraina a lovit clienţii.

Banca a declarat în aprilie că va părăsi Rusia şi va vinde divizia Rosbank către Interros Capital, o companie legată de oligarhul rus Vladimir Potanin, revizuind în scădere activele cu aproximativ 3,1 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.