Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul JP Morgan, una dintre cele mai mari bănci americane, avertizează: 'Se apropie un uragan, ar fi bine să vă pregătiți'

www.stirileprotv.ro
JP Morgan

Lumea se așteaptă la un uragan economic, pentru care este necesar să începem să ne pregătim, a declarat șeful uneia dintre cele mai mari bănci americane - JP Morgan Chase, Jamie Dimon, în cadrul unei conferințe financiare desfășurate miercuri la New York.

„Am spus mai devreme că avem nori de furtună deasupra noastră, dar vreau să-mi schimb declarația, deoarece se apropie un uragan”, a declarat Dimon, citat de CNBC .

Dimon a precizat că, deși totul pare să fie în ordine până acum, nimeni nu știe dacă dezastrul care se apropie va deveni „un mic vârtej sau un devastator uragan Sandy” și i-a sfătuit pe analiștii și investitorii prezenți la întâlnire să se pregătească pentru dificultăți. „Ar fi bine să vă pregătiți. JPMorgan se va pregăti. Politica noastră va deveni foarte conservatoare în ceea ce privește conturile din bilanț”, a spus Dimon.

Dimon a arătat că există un exces de lichidități în sistemul bancar american. În opinia sa, băncile sunt obligate să recurgă la măsuri dure, „să retragă o parte din lichidități pentru a opri speculațiile, pentru a reduce prețurile locuințelor etc..”

Washington Post a relatat anterior că este foarte probabil ca economia SUA să se confrunte cu o recesiune în 2023. Beth Ann Bovino, economist american senior la S&P, estimează că șansele ca economia americană să intre în recesiune în 2023 sunt de 35%, scrie ziarul. În viitorul apropiat, țara se va confrunta cu probleme pe piața imobiliară și în construcții, prevăd experții, făcând referire la indicatorii din industrie.

Potrivit Departamentului american al Muncii, inflația din țară a atins în martie un maxim al ultimilor 40 de ani - 8,5%. La sfârșitul lunii aprilie, Departamentul de Comerț al SUA a publicat date potrivit cărora PIB-ul țării în primul trimestru din 2022 a scăzut cu 1,4% față de anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.