Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Oficiului Național pentru Protecția Martorilor, reținut de DNA

Witness-Protection

Witness-ProtectionProcurorii DNA au dispus luni, 16 noiembrie, începerea urmăririi penale și reținerea lui Bărăscu Adrian-Augustin, director al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor precum și a altor angajați din aceeași structură, cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care constituirea unui grup infracțional organizat și deturnare de fonduri.

UPDATE: Bărăscu Adrian-Augustin a fost eliberat din funcția de director al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor, în urma reținerii acestuia de către procurorii DNA.

Conform unui comunicat emis de DNA, se arată că în perioada septembrie – decembrie 2013, directorul Oficiului pentru Protecția Martorilor, Bărăscu Adrian-Augustin, Popa Felicia – Violeta, comisar șef în cadrul aceleiași structuri și Liță Andreea – Violeta, psiholog în cadrul O.N.P.M. au constituit un grup infracțional organizat cu scopul obținerii ilegale de fonduri, deturnare de fonduri și abuz în serviciu.

Intimidarea subordonaților, supradimensionarea bugetului destinat cheltuielilor necesare Programului de Protecție a Martorilor și întocmirea în fals a unor documente oficiale sunt doar câteva dintre acuzațiile aduse inculpaților.

De asemenea, psihologul din cadrul O.N.P.M. Liță Andreea-Violeta este acuzată și de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, desemnată fiind cu evaluarea și asistența unui martor protejat care i-a comunicat intențiile sale suicidare, inculpata nu a luat nicio măsură în vederea rezolvării problemelor martorului, tentativa acestuia de suicid fiind pusă în aplicare.

Inculpata Liță Andreea-Violeta, în calitate de psiholog în cadrul O.N.P.M. și desemnată cu evaluarea și asistența psihologică a unui martor protejat nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, în condițiile în care acesta din urmă i-a adus la cunoștință intenția și motivațiile de a comite un act suicidar (tentativa de suicid a avut loc), fapt ce a cauzat vătămarea drepturilor acelei persoane conferite de includerea în Program.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.