Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Robinhood spune că propunerea pentru un singur organism de reglementare a activelor digitale este 'pur și simplu o prostie'

linkedin.com
criptomonede world pamant glob

Directorul juridic al lui Robinhood, Dan Gallagher, a descris că ideea de a crea un nou organism de reglementare a activelor digitale a fost „pur și simplu o prostie” la o conferință din 17 noiembrie.

Robinhood este o aplicație populară de tranzacționare fără comisioane care oferă active digitale, iar schimbul rival de active cripto Coinbase a prezentat ideea unui nou organism de reglementare în octombrie, conform cointelegraph.com

Gallagher le-a spus participanților la Conferința privind calitatea piețelor financiare de la Universitatea Georgetown că „nu are sens” să adăugați agenții suplimentare la „supa alfabetică a Washingtonului”.

El a continuat spunând că încercarea de a transfera autoritatea de la agenții precum Securities and Exchange Commission (SEC) și Commodity Futures Trading Commission (CFTC) către un alt organism de reglementare a fost „una dintre cele mai stupide idei pe care le-am auzit în acest spațiu de mult timp. ."

Gallagher a fost anterior comisar la Securities and Exchange Commission în timpul administrației Obama. El a vorbit ca parte a Panelului Viitorul Activelor Digitale la conferință.

Deși nu a menționat în mod specific Coinbase, critica a fost implicită. Pe 14 octombrie, Coinbase a propus un nou organism federal de reglementare . Coinbase Chief Policy Officer, Faryar Shirzad, a spus:

„Pentru a evita supravegherea reglementară fragmentată și inconsecventă a acestor inovații unice și concurente, responsabilitatea asupra piețelor activelor digitale ar trebui să fie atribuită unui singur organism de reglementare federal.”

Gallagher a spus că Robinhood a adoptat o abordare mai conservatoare decât Coinbase pentru a evita intrarea în apă caldă reglementată. Acolo unde Coinbase acceptă 51 de criptomonede diferite, Robinhood acceptă doar șapte.

„Trebuie să fim foarte atenți și deliberați”, a spus el. „Nu puteți doar să luați monede noi dacă până a doua zi un organism de reglementare le va numi o valoare de valoare.”

În prezent, spațiul activelor digitale este monitorizat de o serie de agenții guvernamentale, inclusiv SEC și CFTC. SEC se ocupă de reglementarea valorilor mobiliare precum acțiunile și acțiunile. Rămâne un subiect fierbinte de dezbatere dacă multe criptomonede contează drept valori mobiliare sau mărfuri.

Descriind climatul actual de reglementare pentru schimburile de active digitale, Gallagher a spus: „Este o situație foarte tensionată și necesită o claritate de reglementare pe care nu am văzut-o încă”.

„Nu poți să te grăbești în ceea ce are cel mai mult sens. Trebuie să luați în considerare ceea ce ar putea crede autoritățile actuale de reglementare despre această nouă tehnologie.”

În loc să creeze un organism de reglementare suplimentar, Gallagher a sugerat că soluția ar fi ca SEC, CFTC și FINRA „să creeze un regim cu autoritate existentă care să fie suficient de ușor și să recunoască beneficiile tehnologiei”.

„Trebuie să iei în calcul entitățile într-un cadru de reglementare care să permită firmelor, companiilor, întreprinderilor, persoanelor fizice să se afle pe o piață în care uneori este o garanție, alteori nu. Uneori este o marfă, alteori nu este. Dreapta? Și nu vă faceți griji că va exista ceva probleme care vor veni după ce post facto.”

Pe 27 octombrie, președintele interimar al CFTC , Rostin Behnam, a sugerat în timpul audierii sale de confirmare că agenția are sarcina de a supraveghea 60% din piața activelor digitale în calitate de „polițistul principal pe beat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.