Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul SRI, explicatii in PREMIERA privind interventia serviciului in Justitie

eduard hellvig

Directorul SRI Eduard Hellvig a dat sambata explicatii in premiera privind interventiile SRI in Justitie, dupa ce Uniunea Judecatorilor din Romania a cerut CSM sa faca o ancheta in urma declaratiilor unui general SRI din care reise ca serviciul priveste justitia ca un "camp tactic" si precizeaza explicit ca urmareste intreg parcursul proceselor pana la finalizarea acestora.

Hellvig a explicat ca aceasta revolta starnita in randul magistratilor  se datoreaza unei proaste comunicari, subliniand ca SRI actioneaza in limitele legii.

"Vreau o declaratie foarte simpla care incearca sa clarifice - SRI lucreaza bine dar are momente in care comunica prost, daca era o virgula si spunea (n.r. ca SRI urmareste procesul) 'in limitele legii', aceasta discutie nu exista.

Vom imbunatatii aceasta situatie de comunicare. A fost un interviu care trebuia un pic mai atent ... Acum cativa ani poate nu ar fi sesizat nimeni aceste declaratii.

Urmarim ca procesul in sine, sa nu existe persoane - judecatori, procurori - care pe drum au uitat ca servesc statul roman", a declarat Eduard Hellvig.

Declaratia care a starnit dezbaterea publica pe aceasta tema apartine generalului Dumitru Dumbrava.

"Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, a declarat intr-un interviu Dumitru Dumbrava.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.