Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul SRI mișcare cu implicații majore: săgeți către DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eduard Hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig, face o mișcare extrem de interesantă. Hellvig a participat la bilanțul de activitate al MAI, asta după ce a lipsit de la bilanțul de activitate al DNA. De remarcat că la bilanțul MAI nu a fost prezentă Laura Codruța Kovesi, ceea ce ne poate arăta o ruptură la nivel instituțional.

Discursul lui Hellvig de la bilanțul MAI a lăsat să se înțeleagă că există o ruptură între SRI și DNA, pentru că a accentuat foarte mult ideea colaborării SRI-MAI, avertizând în același timp că la nivel instituțional este nevoie de relații ”corecte”. În urma deciziei CCR, colaborarea instituțională dintre SRI și DNA s-a întrerupt, iar în ultima perioadă pare că asistăm la un război subteran între cele două instituții.

”Parteneriatul dintre MAI și SRI este vital pentru securitatea națională a României. Consider că trebuie să ne pregătim împreună și să exersăm capacitatea de răspuns rapid la provocările pe care ni le oferă viitorul.

Instituția pe care o conduc este preocupată și să înțeleagă acest viitor. Atât noi, cât și dumneavoastră ducem războaie diferite, de fapt, nu războaie diferite, doar armele diferă. Singura noastră armă este legea și vom continua să utilizăm eficient această armă.

Există toată deschiderea din partea SRI să contribuie la îndeplinirea misiunilor pe care le aveți. SRI deține infrastuctura necesară și cred că putem veni în ajutorul MAI, ori de câte ori este nevoie (...) Nimeni nu va fi interesat de rivalitățile instituționale, dacă statul român înregistrează un eșec. Parteneriatele între instituțiile publice trebuie să fie corecte, oneste, în interesul cetățenilor români”, a spus Eduard Hellvig, la bilanțul MAI”, a declarat Eduard Hellvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.