Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul unui liceu din Baia Mare și-a dat demisia după ce a fost certat public de primarul Cherecheș

chereches la liceu 2

Cristian Heuberger, directorul liceului Șincai din Baia Mare, precum și Marina Lici, directoarea adjunctă au demisionat după ce primarul Cătălin Cherecheș a intervenit într-o discuție publică între conducerea liceului și elevi. Discuția a pornit de la refuzul elevilor de a purta uniforma impusă de școală și agreată cu părinții.

Cherecheș a ținut partea elevilor, dând ca exemplu regulile mai puțin stricte de la colegiul Sfântul Sava din București. Primarul nu s-a ferit să îl discrediteze și să îl amenințe voalat pe director:

„Am o singură condiţie, foarte mare şi foarte greu de realizat pentru toţi cei care s-au dorit de 20 de ani încoace. Să înţeleagă un lucru.

Ca să fii director trebuie să ai o primă mare calitate. Să fii băimărean, să simţi ceva pentru oraşul ăsta şi nu să simţi ceva pentru un partid politic. Asta trebuie să înţeleagă fiecare care vrea să fie director.

Joi o să chem şi inspectoratul şcolar că am văzut nişte profesori tineri care pot să fie hotărâţi…”, a spus Cherecheș.

Puteți vedea mai jos întreaga discuție, așa cum a fost publicată pe Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=DONcz-1So64

Primarul Cătălin Cherecheş are un nepot înscris la liceul Șincai și a fost şi el elev al acestui liceu.

Miercuri , 18 noiembrie, o parte dintre elevi s-a adunat în faţa şcolii,  pentru a-l susține pe fostul director. Joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, informa presa despre numirea unui nou director şi a unui nou director adjunct, fără să ofere mai multe comentarii, informează Adevărul. Liberalul Radu Zlati a citit în Parlament o declarație politică în care i-a cerut ministrului Educației să ia o atitudine publică față de incident, informează Agerpres.

Cherecheș nu este străin de controverse. În 2011 el a construit un zid care să separe o comunitate săracă de romi de restul orașului. Pentru ca acest zid să nu fie dărâmat, el a organizat pictarea lui în speranța că ar putea fi considerat o „operă de artă”

image-2014-11-26-18671344-0-zid-baia-mare-3

Altă comunitate a fost strămutată pe locul unei foste fabrici de cupru, fără ca această fabrică să fi fost curățată adecvat de substanțe chimice. Cazul a ajuns și în atenția BBC.

Cătălin Cherecheş a devenit primar în mai 2011, în urma unor alegeri parţiale. În iunie 2012, Cătălin Cherecheş a fost reales în funcţie cu 86,3% din voturi. Între 2005 şi 2008, Cherecheş a fost vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene Maramureş a PSD. În 2008 trece la PNL, din care este exclus  în ianuarie 2013. În septembrie 2013 el se înscrie în UNPR.  În perioada 2008 şi 2011, Cherecheş a fost deputat, informează Mediafax. Fratele său Corin Cherecheș este vicepreședinte UNPR Maramureș.

Cherecheș a sugerat că va candida în 2016 sprijinit de o platformă civică. Citește și Schimbare de conducere la UNPR Baia Mare.

Conform Vedete Blog, el era în 2013 președinte al Fundației Dorel Chercheș și membru al Asociației Rivulus Fashion.

Procurorii DNA au început pe 2 octombrie, urmărirea penală față de Cherecheș, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală, în formă continuată. Citește și Primarul orașului Baia Mare, urmărit penal pentru evaziune fiscală.

Surse foto: Hotnews, Youtube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.