Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discrepante uriase intre pensiile femeilor si ale barbatilor din UE. Ce pozitie ia PSD

pensionare

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, a vorbit despre situația dificilă a pensiilor femeilor din UE si in special a femeilor din agricultură într-o întâlnire a Comisiei pentru egalitate de șanse din Parlamentul European cu reprezentantul Preşedinţiei letone a Uniunii Europene. Ea a subliniat ca discrepantele intre pensia femeilor si a barbatilor in UE a junge sa fie de 39% in medie.

„Femeile din Uniunea Europeana câștigă in medie din pensii cu 39% mai puțin decât bărbații, fiind vorba despre persoanele cu vârsta peste 65 de ani. În topul acestui clasament dureros se află Germania, cu 44% diferență de venituri din pensii între femei și bărbați, în favoarea celor din urmă. România are o situaţie mult mai bună decat multe state europene în ceea ce priveşte discrepanţele de gen la capitolul pensii, diferenta de castiguri fiind de 30%, dar este evident pentru toata Uniunea Europeana ca lucrurile trebuie sa se schimbe in bine. Aceste statistici pot fi îmbunătățite dacă pentru generațiile viitoare aplicăm în mod corect principiul egalității de șase și de gen în toată Europa” a subliniat Viorica Dăncilă.

„Avem nevoie de aplicarea principiului egalității de șanse și de gen în toate domeniile și sectoarele economice, dar mai ales în agricultură și eu consider că toate instituțiile europene trebuie să fie conștiente de această problemă și să acționeze coordonat pentru a o rezolva cât mai rapid cu putință“ a evidențiat Viorica Dăncilă.

„Președinția letonă a Uniunii Europene promovează egalitatea de gen ca principiu de bună guvernare în Europa și îi felicit pentru acest lucru.

Apreciez faptul că programul de lucru al preşedinţiei letone a UE tratează diferenţa de pensii între genuri ca o prioritate şi sunt sigură că împreună cu Comisia şi cu Consiliul European obiectivele enunţate în Agenda 2020 la capitolul egalitate de şanse şi de gen pot fi atinse. Aștept cu interes analiza Președinției letone a UE cu privire la situaţia femeilor din agricultură şi sper să obţinem cele mai corecte rezultate care să ne conducă la soluţii reale pentru femeile care au muncit o viaţă întreagă în acest domeniu” a mai precizat lidera delegației PSD din Parlamentul European, Viorica Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.