Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuție SPUMOASĂ la audierile pentru șefia CSM: 'Sunt chestiuni din viața mea privată/Eu vorbeam de atacurile asupra tuturor'

breaking news

Judecătorul Lia Savonea, candidată pentru șefia CSM, a fost întrebată de Cristina Tarcea, șefa ÎCCJ, dacă i se pare că este o figură care impune respect în sistemul judiciar, în condițiile în care Savonea spunea că liderii din justiție trec printr-o criză de identitate. Savonea a răspuns pozitiv, conform Mediafax.

"Ați afirmat că avem nevoie de figuri care să impună respect în Justiție. Apreciați că dumneavoastră răspundeți acestor cerinte? Dacă da, argumentați", a întrebat Cristina Tarcea, președintele Înaștei Curți de Casație și Justiție, miercuri, în cadrul ședinței Secției pentru judecători a CSM, unde Lia Savonea și-a anunțat candidatura.

"Da, mă străduiesc să răspund celor mai înalte exigențe și, indiferent de ce funcție am avut, am încercat să fac lucrurile cât mai bine, să-mi respect statutul, profesia, să fiu un exemplu pentru ceilalți, să fac lucrurile cât mai bine, să fiu un exemplu pentru colegii mei și, cel mai important, să transpun valorile justiției în decizii judiciare", a replicat Lia Savonea.

Șefa instanței supreme a precizat ulterior că nici Lia Savonea nu a fost scutită de atacuri, fie că acestea au vizat viața personală sau cariera, întrebând-o ce va face, în calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, referitor la aceste atacuri.

"Din păcate, societatea este polarizată într-un fel, mai cu seamă media, iar noi nu putem să ieșim în fiecare zi să explicăm lucruri. Sunt însă chestiuni obiective care pot fi verificate. Am văzut că atacurile care mă vizează sunt referitor la chestiuni din viața privată. O să dau explicații atunci când atacurile se vor referi la activitatea mea profesională", a declarat Lia Savonea.

"Eu vorbeam de atacurile asupra tuturor", a replicat Cristina Tarcea.

"Voi fi foarte atentă la astfel de atacuri, dacă ele afectează independența magistraților, să acționez imediat. Mă voi preocupa să cercetăm să vedem ce este în spatele acestor atacuri atunci când ele se referă la activitatea profesională a magistraților, să ne edificăm dacă este sau nu cazul să apărem", a spus Lia Savonea.

"Sunt foarte mulțumită de răspuns, vă doresc să fie așa cum spuneți", a încheiat Cristina Tarcea.

Judecătorul Lia Savonea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Anunțul a fost făcut de actualul președinte CSM, Simona Marcu, în cadrul Secției pentru judecători a CSM de miercuri. Lia Savonea este membru al Consiliului Superior al Magistraturii și fost președinte al Curții de Apel București.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT după lovitura încasată de la PSD: Au acceptat să fie ciuma roșie pentru cei care i-au votat

Ea este este cea care a cerut, pe 12 noiembrie, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să supună în dezbatere efectele deciziei Curții Constituționale prin care s-a constatat existenţa conflictului generat de conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), precizând că "Secţia trebuie să dezbată în ce măsură conduita conducerii ICCJ nu se înscrie într-o veritabilă abdicare de la anumite valori ale Justiţiei", o solicitare care putea duce la revocarea actualei șefe a instanței supreme, Cristina Tarcea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.