Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții APRINSE în Camera Deputaților privind recursul compensatoriu: 'Ce o să facă Guvernul' / 'Am ajuns la o situație înfiorătoare'

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, deputatul PSD Nicușor Halici, a declarat, în plenul ședinței de miercuri a forului legislativ, că "doar o foarte mică parte", sub 600 dintre recidiviștii care au fost eliberați în baza recursului compensatoriu aveau nevoie de această lege.

"Din ăia 20.000 de recidiviști eliberați, o mare parte nu aveau nevoie de recursul compensatoriu, ci doar o foarte mică parte, se pare că sub 600. O să vedem și ce ne spune Ministerul Justiției cu privire la beneficiarii recursului compensatoriu care au recidivat. Ce este foarte interesant de văzut este ce o să facă Guvernul, pentru că CEDO ne-a spus „veniți cu soluții”. Din partea PSD, va avea susținerea în condiții în care aceste soluții sunt sustenabile și în avantajul societății în ansamblul său", a afirmat Nicușor Halici la dezbaterile din Camera Deputaților privind abrogarea recursului compensatoriu, conform Mediafax.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că dintre cei 22.000 de deținuți eliberați în baza recursului compensatoriu, 7.000 au fost "criminali, violatori, tâlhari".

"Vorbim astăzi de abrogarea recursului compensatoriu, pentru că PNL a scris un proiect de lege și l-a depus în luna februarie. În februarie erau eliberați în baza recursului compensatoriu 12.000 de deținuți. Dacă am fi avut înțelepciunea și ați fi ascultat rugămintea opoziției de la acel moment astăzi 10.000 de deținuți nu ar umbla liberi pe străzile României. Am ajuns la o situație înfiorătoare: 22.000 de deținuți eliberați mai repede, dintre care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari, deținuți care au ajuns în pușcării pentru că au comis fapte extrem de grave. Dintre ei, 500 au ieșit și au comis din nou. Alți 2.000, după ce au fost eliberați, s-au întors în penitenciare", a spus Roman.

BUBUIE Guvernul: specialiștii din Guvern le cer liberalilor să NU elimine supraaciza/ NOTĂ INTERNĂ

Deputatul USR Stelian Ion a afirmat că este de apreciat că UDMR și-a recunoscut greșeala în ceea ce privește susținerea legii recursului compensatoriu.

"Unii dintre cei care au susținut această lege și au votat-o au recunoscut în mod public greșeala. Cred că este de apreciat cel puțin din partea UDMR că și-au recunoscut public această greșeală. Cei care au promovat această lege (recursul compensatoriu - n.r.) trebuie să recunoască că a fost o eroare foarte mare", a precizat Stelian Ion.

Plenul Camerei Deputaților va vota, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind abrogarea recursului compensatoriu, după ce Comisia juridică a adoptat marți, cu unanimitate de voturi, raport favorabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.