Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii cu uşile închise la Beijing: Antony Blinken încearcă să reducă tensiunile americano-chineze - VIDEO

Leah Millis/AP
blinken beijing

Secretarul american de stat Antony Blinken a început luni o întâlnire cu şeful diplomaţiei chineze Wang Yi în timpul vizitei pe care o întreprinde la Beijing, transmite AFP, citat de Agerpres.

Cei doi s-au întâlnit luni dimineaţa la Diaoyutai, vila de stat a guvernului chinez din Beijing, pentru o discuţie cu uşile închise.

Sosit duminică în capitala Chinei, Antony Blinken este primul secretar de stat american care vizitează ţara asiatică în ultimii aproape cinci ani.

El s-a întâlnit cu omologul chinez Qin Gang, cu care a purtat discuţii "sincere, concrete şi constructive", potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. Secretarul de stat Blinken a subliniat în special "importanţa diplomaţiei şi a menţinerii canalelor deschise de comunicare în toate problemele pentru a reduce riscul percepţiilor eronate şi a erorilor de calcul", a precizat el.

Qin Gang este ministrul chinez al Afacerilor Externe, în timp ce Wang Yi, în calitate de principal oficial responsabil cu problemele diplomatice în cadrul Partidului Comunist Chinez (PCC), este cel care exercită, în fapt, conducerea politicii externe a Chinei.

Nimeni nu se aşteaptă la progrese majore în relaţia bilaterală din cauza numeroaselor probleme ce cauzează fricţiuni în relaţia bilaterală - în special în ceea ce priveşte comerţul şi Taiwanul. Ideea este însă de a iniţia un dezgheţ diplomatic şi de a menţine un dialog pentru o "gestionare responsabilă a relaţiei sino-americane", potrivit Departamentului de Stat.

Secretarul de stat al SUA ar putea fi primit luni de preşedintele chinez Xi Jinping, urmând ca spre sfârşitul zilei să aibă loc o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.