Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții de taină ruso-americane în Ankara. Pași mărunți spre logica dezescaladării (surse)

DW
rusia sua

Responsabili ruşi şi americani poartă discuţii la Ankara, a relatat luni cotidianul rusesc Kommersant, citând o sursă, potrivit Reuters, scrie Agerpres. Din delegaţia rusă ar face parte şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a indicat interlocutorul publicaţiei ruse. Delegaţia americană este condusă de şeful CIA, William Burns, conform The Moscow Times. Rusia vrea negocieri pentru încheierea războiului, Ucraina spune că nu poate exista vreo discuție până când rușii nu-și retrag toate trupele de pe teritoriul ucrainean, persoane influente din zona militară americană ar dori ca Ucraina să fie mai deschisă la negocieri de pace.

Informaţia apare în momentul în care Ucraina sărbătoreşte recucerirea oraşului Herson, din sudul ţării, cel mai important succes al forţelor sale, după retragerea trupelor ruse din zonă.

Un responsabil turc a refuzat să comenteze informaţiile potrivit cărora ar avea loc discuţii între SUA şi Rusia în Turcia. La rândul său, Kremlinul a declarat luni că nu poate nici confirma, nici infirma informaţiile potrivit cărora oficiali ruşi şi americani ar purta discuţii în capitala turcă.

Întâlnirea, care nu a fost anunţată public, are loc după ce armata rusă s-a retras din Herson, iar diplomaţi şi oficiali ruşi au cerut discuţii cu Ucraina de cinci ori într-o săptămână, conform publicaţiei amintite.

Ministerul de Externe rus a anunţat în două rânduri că este pregătit de o soluţionare diplomatică a conflictului care a intrat în a noua lună, "fără condiţii prealabile".

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a subliniat că Moscova este pregătită de "negocieri, ţinându-se cont de realitatea din teren în acest moment".

Turcia s-a prezentat adesea drept un arbitru între Moscova şi Occident, de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, scrie Reuters, care aminteşte că Turcia a contribuit în vară la intermedierea unui acord între Rusia şi Ucraina privind exportul de cereale ucrainene prin porturi din Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.