Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții între PSD și PNL: strategia de securizare a majorității, după 2024/ Surse

Inquam Photos / George Calin
Ciolacu Citu parlament coabitare

PSD și PNL se află împreună la guvernare și sunt conșitienți că ambele partide se vor eroda electoral, până în 2024, atunci când vor avea loc patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

În cadrul coaliției de guvernare, deja se discută despre anul de foc 2024 și se gândesc strategii pentru a genera un câștig ambelor partide aflate acum la guvernare.

Conform surselor noastre, una dintre variantele agreate atât de către PNL, cât și de către PSD ar fi comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Oficial, motivul ar fi că sunt prea multe runde de alegeri și ar fi prea costisitor. Neoficial, ar fi cam singura variantă pentru PNL și PSD să se asigure că vor rămâne cele mai mari partide și după 2024, eventual chiar și într-o coaliție de guvernare.

Varianta agreată ar fi cea în care se organizează alegeri parlamentare și alegeri locale în septembrie 2024, iar Parlamentul ar urma să își ducă la bun sfârșit mandatul până în luna decembrie.

În urma comasării parlamentare+locale, PSD și PNL vor avea de câștigat din cauza faptului că sunt partidele care au cei mai mulți primari și președinți de CJ-uri, ceea ce s-ar putea traduce printr-o mobilizare puternică la urne.

De asemenea, cu alegeri comasate, primarii nu vor mai putea să evite susținerea candidaților la parlamentare și în multe zone se va merge chiar în tandem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.