Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții MARATON: Klaus Iohannis se vede cu toți ambasadorii statelor membre UE acreditați la București

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, se va întâlni joi, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, cu prilejul reuniunii tradiționale semestriale organizate de statul membru care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, informează Administrația Prezidențială.

Citește și: Liviu Dragnea, în CĂRȚI pentru a fi eliberat mai devreme: Codul Penal e în favoarea fostului lider PSD

În cadrul întâlnirii organizate de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, vor fi abordate cu precădere temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din perioada 12-13 decembrie a.c., precum combaterea schimbărilor climatice, viitorul buget al Uniunii Europene, aspecte legate de zona euro, relațiile externe ale Uniunii Europene și evoluțiile din procesul de retragere a Marii Britanii din UE. De asemenea, vor fi abordate și alte subiecte de interes de pe agenda europeană.

Președintele României va sublinia importanța menținerii unității și coeziunii în Uniunea Europeană în vederea identificării soluțiilor comune pentru provocările cu care Uniunea se confruntă, fie că este vorba de negocierea viitorului buget, de combaterea schimbărilor climatice sau asigurarea securității cetățenilor europeni.

Președintele Klaus Iohannis va evidenția principiile majore care vor ghida acțiunea României la nivel european: nevoia de se a evita diviziunile între statele membre, mai multă convergență și echitate, apropierea Uniunii de cetățenii săi.

De asemenea, Președintele României va susține faptul că, în perioada următoare, prioritățile cuprinse în Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024, pe care liderii europeni le-au convenit, vor trebui să fie puse în practică.

Cu privire la viitorul buget al UE, Președintele Klaus Iohannis va arăta de ce este esențial să se ajungă la un acord privind un viitor buget echilibrat, care să răspundă atât noilor priorități ale Uniunii, cât și nevoii de finanțare corespunzătoare pentru politicile tradiționale, respectiv coeziunea și politica agricolă comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.