Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții tulburătoare pe Telegram ale soțiilor rușilor plecați la război: Fata mea plângea pentru că tatăl ei nu mai este aici. Inima mea sângerează

lrt.lt
mobilizare

Soțiile rușilor mobilizați pe front discută pe Telegram despre drama vieții lor. Împart păreri și sfaturi despre liste de cumpărături pentru bărbații proaspăt recrutați care nu au primit de la stat echipamentul necesar, își pun multe întrebări, își arată îngrijorarea și criticile numeroase la adresa conducerii armatei și a țării.

Cu greu încearcă să facă față evenimentelor nefericite și momentelor în care au rămas singure, cu soții plecați departe, pe front, relatează Le Monde.

Rusoiacele au ca punct comun de întâllnire diverse grupuri de discuții pe Telegram și vorbesc despre mobilizarea soților în armată, potrivit libertatea.ro, potrivit b1tv.ro.

Fiecare oraș, chiar și cel mai mic, are propriul grup: „Soțiile mobilizaților” din Belgorod, Bratsk, Habarovsk, Sankt Petersburg.

Majoritatea grupurilor de discuție sunt private, însă există unele publice, în care oricine are acces la informații și poate vedea ce anume se discută.

Aceste grupuri sunt cele pe care Le Monde le-a monitorizat timp de două săptămâni, citind o mulțime de mesaje care dezvăluie atât dezorganizarea armatei ruse, cât și grijile celor dragi rămași acasă, în Rusia.

Cele mai multe soții și partenere caută alinare, vor să-și împărtășească suferința și să știe că sunt înțelese de străini. „Soțul meu a plecat astăzi, nu știu ce să fac”, este unul dintre mesaje. „În această dimineață, fata mea plângea pentru că tatăl ei nu mai este aici. Inima mea sângerează”, scrie o altă femeie.

Unele femei își îngrămădesc amarul într-o rugăciune sau într-o poezie, pe când alte întresbă disperate, în așteptarea unui răspuns parcă, „Știți cât timp vor fi plecați?”

Unele recomandări sunt cumva neașteptate. „Spune-i să nu bea acolo, roagă-l, cu lacrimi dacă e nevoie”, îndeamnă o femeie.

„Știți că vă puteți căsători cu prioritate? Cu ordinul de mobilizare, evitați așteptarea”, spune o alta.

Liste de cumpărături pentru soții plecați pe front

Pe aceste grupuri se poartă discuții și vizavi de echipamentele bărbaților chemați pe front

Peste tot în Rusia, mobilizații au fost surprinși să descopere că armata nu le poate oferi lucrurile de care au nevoie. În acest sens, femeile s-au mobilizat, așa că listele au circulat din chat room în chat room, enumerând achizițiile necesare: un rucsac, șosete, lenjerie de corp călduroasă, trei brichete, o farmacie completă, o vestă cu mai multe buzunare, câteva alimente neperisabile.

În categoria „de dorit” se află și o vestă antiglonț. Costul total este estimat între 80.000 și 150.000 de ruble (adică între 1.300 și 2.400 de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.