Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispar ecranele tactile din interiorul noilor mașini: producătorii vor reveni pe clasic

masina

Mașinile de generație nouă au foarte multe funcții care se bazează pe ecranele tactile, dar această strategie nu este văzută cu ochi buni de către NCAP, organismul care oferă ratingurile de siguranță în Europa. Cei de la NCAP susțin că aceste ecrane tactile sunt cauza multor accidente, iar producătorii vor fi nevoiți să revină la sistemul clasic de butoane în interiorul mașinilor.

Programul european de evaluare a autovehiculelor noi (NCAP) îşi revizuieşte sistemul de evaluare începând cu 1 ianuarie 2026 pentru a impune ca cinci dintre comenzile principale ale unui autovehicul - claxon, ştergătoare de parbriz, semnalizatoare, lumini de avarie şi funcţii SOS - să necesite butoane sau comutatoare fizice, relatează Politico, informează ZF.

Mașinile se vor schimba

Modelele de maşini vor trebui să se conformeze pentru a obţine râvnitul rating de cinci stele al NCAP. Sistemul este voluntar, dar este respectat de majoritatea producătorilor de automobile, deoarece este monitorizat îndeaproape de către consumatori.

NCAP, cu sediul în Belgia, spune că comenzile pur digitale reprezintă o potenţială problemă de siguranţă.

"Ceea ce observăm acum este că avem din ce în ce mai multe ... accidente în care oamenii intră în coliziune pentru că sunt distraşi", a declarat Matthew Avery, directorul de dezvoltare strategică al NCAP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.