Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispariție învăluită în mister în armata Rusiei: generalul supranumit 'Măcelarul din Alep' nu a mai fost văzut de două săptămâni (NYT)

NEXTA
Alexander Dvornikov

Generalul Alexander Dvornikov, supranumit „Măcelarul din Alep”, a fost pus comandant peste trupele ruse din Ucraina în aprilie într-o încercare de a îmbunătăți coordonarea forțelor de invazie, cu toate acestea el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce a determinat unii oficiali să speculeze dacă nu cumva a fost demis, informează New York Times.

Președintele rus Vladimir Putin a numit un nou comandant, generalul Aleksander V. Dvornikov, în aprilie, în ceea ce a fost văzut în mare parte ca pe o recunoaștere a faptului că planul inițial de război al Rusiei eșuează.

Generalul Dvornikov a încercat să coordoneze atacurile aer-sol. Dar el nu a fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce i-a determinat pe unii oficiali să speculeze că acesta nu ar mai fi rămas la conducerea efortului de război.

Generalul Dvornikov a sosit cu un CV descurajant pentru Ucraina, UE și NATO. A luptat în cel de-al doilea război brutal al Rusiei în Cecenia, apoi Moscova l-a trimis și în Siria, unde forțele aflate sub comanda sa au fost acuzate că vizează civili.

În Ucraina, el a stabilit un proces mai eficient. Piloții ruși au început să se coordoneze cu trupele de la sol pentru un obiectiv similar în regiunea de est a Donbasului, iar unitățile ruse discutau între ele despre obiective comune.

Dar se pare că acum a dispărut.

Armata rusă, demoralizată după trei luni de război, face aceleași greșeli în misiunea sa de capturare a unei zone din estul Ucrainei ca acelea care au forțat-o să renunțe la obiectivul de a ocupa întreaga țară, spun înalți oficiali americani. În timp ce trupele ruse cuceresc teritoriu, un oficial al Pentagonului a spus că ritmul lor „greoi și marginal” îi epuizează și că puterea generală de luptă a armatei a fost diminuată cu aproximativ 20 la sută. Totodată, de când a început războiul, Rusia a pierdut 1.000 de tancuri, a declarat săptămâna trecută un înalt oficial al Pentagonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.