Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPERARE in Tabara Tariceanu-Chitoiu. Nu le iese cu partidul

tariceanu

Se pare ca a fost doar o pertarda de vreme ce s-au angajat negocieri rapide pentru preluarea (unii spun "cumpararea") Partidului Dreptatii Sociale.

Pe cand toata lumea dadea ca sigura preluarea, de catre Tariceanu & Comp., a Partidului Ecologist Roman, negocierile s-au dus brusc de rapa. ”PER nu este de vanzare, nu a fost vreodata si nici nu va fi. Pe noi ne intereseaza proiecte si strategii de dezvoltare a Romaniei, de vandut au vandut destui tot ce s-a putut din tara”, explica liderul PER, Danut Pop, esuarea tratativelor, potrivit National.

Cum insa grupul Tariceanu are nevoie urgenta de un partid, mai ales in conditiile in care parlamentari liberali au demisionat din PNL si nu au acum unde sa se duca, ”reformatorii” au recurs la varianta de rezerva: Partidul Dreptatii Sociale, formatiune care a obtinut la ultimele alegeri un scor de cu 0,2%.

Cumparata la propriu, daca e sa dam crezare zvonurilor care circula pe piata, formatiunea va fi rebotezata ”Partidul Liberal Reformator” si ii va adaposti pe liberalii migrati din PNL de frica PPE-ului, a PDL-ului si a lui Klaus Iohannis.

Preluarea propriu-zisa si botezul noii formatiuni se va derula tot pe repede-inainte, din moment ce Calin Popescu Tariceanu a anuntat deja, inainte de finalizarea oricaror negocieri, ca isi va lansa partidul in aceasta saptamana ”joi sau vineri, in functie de programul de la Senat si de durata sesiunii extraordinare”. Eveniment care  nu poate decat sa-i bucure pe liberalii cuprinsi de dor de duca, care par sa prefere migratia solitara, nu una de grup - strategie aplicata pentru a se da impresia unui exod din PNL. In realitate nu sunt nici macar toti cei care au participat la lansarea Grupului de initiativa pentru pastrarea identitatii liberale.

Ultimul care a renuntat la eticheta liberala in favoarea uneia de ”reformist” este Mihai Stanisoara – fost membru de frunte al PDL si al guvernarii Boc, care suporta greu opozitia. Dovada: trecerea la PNL pe vremea cand USL chiar traia si la Tariceanu acum, cand PSD abia asteapta sa naseasca noul partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.