Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disperare la PNL: Liberalii se roagă de Tăriceanu. Răspunsul ALDE

tariceanu pnl

Liberalii au mari probleme cu formarea majorităţilor în consiliile locale şi judeţene. PNL este pe cale să piardă încă unul dintre cele opt judeţe în care păreau siguri că vor obţine preşedinţia consiliului judeţean. În aceste condiţii, secretarul general Ilie Bolojan a fost mandat să discute cu Tăriceanu pentru eventuale alianţe PNL-ALDE.

Ilie Bolojan este el însuşi într-o situaţie delicată, la Consiliul Judeţean Bihor existând posibilitatea ca majoritatea să fie formată de PSD-ALDE-UDMR. Cariera actualului primar al Oradiei se leagă de Tăriceanu, Bolojan fiind numit prefect de Bihor de premierul Alianţei DA şi, ulterior, secretar general în Guvernul Tăriceanu. Aşadar acesta era cea mai potrivită persoană pentru discuţia cu liderul ALDE.

Vezi şi: PNL a pus batista pe țambal: cum s-au salvat Blaga și Gorghiu (surse)

Doar că Tăriceanu a refuzat din start să discute cu PNL despre eventuale alianţe, potrivit RTV. Discuţiile şi refuzul lui Tăriceanu au fost ulterior confirmate la RTV de liberalul Cezar Preda şi de europarlamentarul ALDE Norica Nicolai.

ALDE are deja o înţelegere cu PSD, pentru majorităţi în mai multe judeţe. Oamenii lui Tăriceanu au primit promisiunea că vor avea vicepreşedinţi de consiliu judeţean şi în judeţele în care PSD ar putea forma singur majoritatea. În plus, ALDE va avea şi viceprimari în Capitală şi la sectoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.