Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispută între Trump și șeful Curții Supreme din SUA pe tema independenței justiției americane

Reuters
Donald Trump

Judecătorul șef John Roberts, liderul Curții Supreme din SUA, a criticat afirmația președintelui american Donald Trump prin care acesta l-a catalogat pe un magistrat ce a hotărât împotriva noilor politici ale Administrației Trump privind azilanții ca fiind "judecător al lui Obama", conform mediafax.

Roberts, nominalizat de președintele republican George W. Bush, a declarat miercuri că Statele Unite nu au "judecători ai lui Obama, ori judecători ai lui Trump, judecători ai lui Bush, ori judecători ai lui Clinton", informează The Associated Press.

"Ceea ce avem este un grup extraordinar de judecători dedicați, care fac tot ce pot mai bine pentru a face în mod egal dreptate", a completat judecătorul șef.

"Justiția independentă este ceva pentru care ar trebui să fim cu toții recunoscători", a conchis Roberts.

A fost pentru prima oară când șeful Curții Supreme a contrazis o afirmație a lui Trump, care în mai multe rânduri a criticat judecătorii care au hotărât împotriva politicilor sale.

Replica lui Trump nu s-a lăsat mult așteptată, liderul de la Casa Albă punând din nou la îndoială independența judecătorilor nominalizați de predecesorul său și confirmați de Senatul SUA, făcând în mod specific referire la Curtea Federală de Apel a Circuitului IX.

"Îmi pare rău, domnule judecător șef John Roberts, dar chiar avem «judecători ai lui Obama» și ei au un punct de vedere mult diferit de cel al celor care sunt însărcinați cu siguranța țării noastre", a scris președintele pe Twitter.

Disputa între Trump și Roberts a pornit de la decizia unui judecător de la Curtea Federală de Apel a Circuitului IX de a suspenda aplicarea noilor politici ale Administrației de la Washington privind azilanții. Noile politici stipulau printre altele că imigranții vor putea cere azil numai la un punct oficial de trecere a frontierei. Măsura ar însemna că imigranții vor avea de așteptat săptămâni, dacă nu chiar luni, până să poată aplica pentru drept de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.