Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distribuirea unui material pedagogic brazilian, care conține multe erori, a fost suspendată

istockphoto.com
brazilia steag

Există plaje în Sao Paulo, un oraş situat la zeci de kilometri de litoral, şi apa poluată cauzează maladia Alzheimer: în urma unor erori dintre cele mai grosolane, o judecătoare din Brazilia a suspendat luni distribuirea unui material pedagogic digital, informează AFP.

Aceste conţinuturi, prezentate sub forma unor diapozitive care trebuiau proiectate în sălile de clasă ale şcolilor publice, au fost pregătite de Secretariatul pentru Educaţie al statului Sao Paulo, cel mai populat din Brazilia, conform agerpres.

În unul dintre ele, se putea citi, de exemplu, că oraşul Sao Paulo are plaje, în condiţiile în care cea mai apropiată plajă se află la o distanţă de 70 de kilometri de metropola braziliană.

Un alt document îi induce pe elevi în eroare afirmând că apa poluată cu mercur poate cauza maladiile Alzheimer şi Parkinson.

Dacă ar fi respectat în totalitate acest material pedagogic, cadrele didactice braziliene ar fi evocat şi o descoperire a fizicianului Leon Foucault ce data din 1985, însă cercetătorul francez a decedat în 1868.

Judecătoarea Simone Rodrigues, de la Curtea de Justiţie din Sao Paulo, a ordonat suspendarea folosirii acestor conţinuturi "până când ele vor fi corectate", pentru "a nu compromite calitatea învăţământului".

Potrivit site-ului de ştiri G1, autorităţile din statul Sao Paulo au corectat erorile şi i-au concediat pe autorii materialelor didactice.

Guvernul din Sao Paulo a generat deja polemici luna trecută, după ce a anunţat înlocuirea manualelor şcolare cu versiuni digitale ale acestora în numeroase unităţi publice de învăţământ începând de anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.