Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un district școlar din Missouri reînvie bătăile pentru a disciplina elevii

Photography Old Journey To The Past youtube
disciplina elev

Un district școlar din sud-vestul statului american Missouri readuce în discuție o măsură la care s-a renunțat cu decenii în urmă: lovirea elevilor. Această măsura ar putea reprezenta soluția la problemele de disciplină ale acestora.

Cursurile au început de luni pentru cei 1.900 de elevi din districtul școlar Cassville R-IV, situat în apropiere de granița cu Arkansas. În cursul Zilei Porților Deschise, familiile au fost anunțate că, în luna iunie, consiliul școlar a adoptat o politică prin care se permite "utilizarea forței fizice ca metodă de corectare a comportamentului elevilor". Părinților li s-au înmânat formulare pentru a preciza dacă autorizează școala să folosească o nuia pe copilul lor, a relatat Springfield News-Leader.

Cunoscută în mod oficial sub numele de pedeapsă corporală, măsura disciplinară presupune de obicei "lovirea elevilor la fund" cu o paletă de lemn. În Cassville, membrii personalului vor folosi "forța fizică rezonabilă" - fără "șanse de vătămare corporală sau de rănire" - în prezența unui martor, potrivit noii politici. De asemenea, un profesor sau un director trebuie să trimită un raport inspectorului școlar care să explice raționamentul din spatele pedepsei, informează cnn.com.

Ce anume constituie "forță fizică rezonabilă" nu este clar. Inspectorul școlar Merlyn Johnson a refuzat să comenteze informaţiile, fiind contactat de The Washington Post, spunând: "În acest moment ne vom concentra pe educarea elevilor noștri". Cu toate acestea, el a declarat pentru News-Leader că elevii mai mici ar putea primi una sau două lovituri de paletă, în timp ce elevii mai mari ar putea primi până la trei. Părinții, a spus Johnson, au fost încântați de district pentru că au aprobat această practică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.